TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Magazin

CIA ajanı Rubin'den provokasyon: Erdoğan'a kefen biçti

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
CIA ajanı Rubin'den provokasyon: Erdoğan'a kefen biçti

Ankara'daki NATO Zirvesi, uluslararası dengelerin Türkiye'siz şekillenemeyeceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Zirve sonrası Başkan Erdoğan'ın etkili diplomasisi sayesinde ABD, CAATSA yaptırımlarını kaldıracağını duyurdu. F-35 savaş uçakları ve jet motorları tedarikinin önü açıldı. Ancak bu gelişmeler, başta İsrail ve Yunanistan olmak üzere siyonist lobide büyük panik yarattı. Tepkilerin odağında ise CIA ajanı Samuel Rubin'in zaman ayarlı provokasyonu var. Rubin, sosyal medya hesabından Başkan Erdoğan'a hitaben bir kefen görseli paylaşarak küstah bir meydan okumada bulundu.

Siyonist lobinin azmettirdiği provokasyon

Rubin'in paylaşımı, kısa sürede Türkiye'de büyük tepki çekti. Söz konusu görselde, bir kefen üzerinde Erdoğan'ın ismi yazılıydı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, provokasyonu "çirkin ve hadsiz" olarak nitelendirirken, Dışişleri Bakanlığı da benzer bir dille kınama yayımladı. Siyonist lobinin, özellikle ABD'deki AIPAC benzeri yapıların, Türkiye'nin artan nüfuzunu engellemek için bu tür provokasyonlara başvurduğu belirtiliyor. Uzmanlar, Rubin'in eylemlerinin bir tesadüf olmadığını, zamanlamasının NATO Zirvesi'ne denk gelmesinin maksatlı bir tercih olduğunu ifade ediyor.

CAATSA krizi ve F-35 gerilimi

Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle ABD tarafından CAATSA yaptırımlarına tabi tutulmuş ve F-35 programından çıkarılmıştı. Ancak Erdoğan'ın lider diplomasisi, bu konuda önemli bir ilerleme kaydetti. ABD'li yetkililer, CAATSA'nın kaldırılması için çalışmaların başlatıldığını resmen açıkladı. F-35'lerin yanı sıra jet motorları ve savunma sanayisinde işbirliğinin de yeniden canlanacağı belirtiliyor. Bu gelişmeler, Doğu Akdeniz'deki güç dengesini değiştirecek potansiyele sahip. İsrail ve Yunanistan, Türkiye'nin bu yükselişinden rahatsızlık duyuyor. İki ülke de son yıllarda askeri işbirliğini artırmış, adeta Türkiye'ye karşı bir blok oluşturmaya çalışmıştı. Rubin'in provokasyonu da bu endişenin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'den gelen tepkiler

Rubin'in paylaşımına en sert tepkilerden biri AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Bu zavallı girişim, Türk milletinin iradesini asla sarsamaz. Siyonist lobinin gücü sadece bir klavyeye sıkışmış fare kadardır" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise "CIA'in failiyetinde olan bu provokatör, hukuk önünde hesap verecek" dedi. Sosyal medyada ise binlerce kullanıcı, Rubin'in hesabını hedef alan kampanyalar başlattı. Rubin'in daha önce de benzer provokasyonlar yaptığı biliniyor. Kaynaklar, Rubin'in aslında bir CIA ajanı olduğunu ve bu tür eylemlerle Türkiye'yi karalamayı amaçladığını öne sürüyor. Ancak bu iddialar resmi olarak doğrulanmış değil.

Jeopolitik arka plan

Türkiye, son yıllarda hem bölgesel hem de küresel düzeyde etkili bir aktör haline geldi. Libya, Suriye, Karabağ ve Doğu Akdeniz'deki varlığı, ülkeyi uluslararası arenada söz sahibi yaptı. NATO Zirvesi'nde de bu güç teyit edildi. ABD savunma yetkilileri, Türkiye'nin ittifakın kilit bir üyesi olduğunu vurgulamaktan kaçınmadı. Siyonist lobi ise bu durumun kendi çıkarlarına ters olduğunu düşünüyor. Özellikle İsrail, Türkiye'nin Katar ile yakınlaşması ve Hamas'la olan ilişkileri nedeniyle Ankara'yı tehdit olarak görüyor. Rubin'in provokasyonu da bu tehdit algısının bir ürünü. Türk yetkililer, provokasyonun maksadına ulaşamayacağını, aksine Türkiye'nin kararlılığını pekiştireceğini belirtiyor.

Bu tür provokatif eylemler, aslında Türkiye'nin yükselişine duyulan rahatsızlığın bir göstergesi. Başkan Erdoğan'ın kullandığı kefen metaforu, siyonist lobinin en büyük korkusunun, yani Türkiye'nin bağımsız dış politikasının devamı olduğunu ortaya koyuyor. Tarih boyunca benzer hesapların bozulduğu bir coğrafyada, bu tür küstahlıkların sonuçsuz kalacağı aşikar. Türk milleti, bugüne kadar olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde bu oyunları bozmayı sürdürecektir.

Etiketler:
CIA ajanıSamuel RubinErdoğan provokasyonsiyonist lobiNATO ZirvesiCAATSAF-35

İlgili Haberler

Usta sanatçı Gülsen Tuncer 81 yaşında hayatını kaybetti
Magazin

Usta sanatçı Gülsen Tuncer 81 yaşında hayatını kaybetti

30 dk önce

Gülsen Tuncer kimdir, kaç yaşında? Usta oyuncu neden hayatını kaybetti
Magazin

Gülsen Tuncer kimdir, kaç yaşında? Usta oyuncu neden hayatını kaybetti

40 dk önce

Usta Sanatçı Gülsen Tuncer 81 Yaşında Hayatını Kaybetti
Magazin

Usta Sanatçı Gülsen Tuncer 81 Yaşında Hayatını Kaybetti

45 dk önce

Usta Oyuncu Gülsen Tuncer Hayatını Kaybetti
Magazin

Usta Oyuncu Gülsen Tuncer Hayatını Kaybetti

50 dk önce

”
Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
₺ fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
◧ payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
€ SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe
◆
valid.tr SPONSORLU
Google Maps’teki her kategori ve bölge için işletme listesi indirin — isim, telefon, adres ve web sitesi tek dosyada, kod bilgisi gerekmeden.
İşletme listesi indir Sektör rehberi
Diş klinikleri Kuyumcular Emlak ofisleri Avukatlar Eczaneler