TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP'li Remzi Kazmaz: 'Onur satılmaz, ilke pazarlık konusu yapılamaz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP'li Remzi Kazmaz: 'Onur satılmaz, ilke pazarlık konusu yapılamaz

CHP’nin seçilmiş Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Av. Remzi Kazmaz, son günlerde Türkiye siyasetinde yaşanan gelişmelere ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Kazmaz, hukukun üstünlüğü, demokrasi, liyakat ve toplumsal vicdan kavramlarını öne çıkararak, “Onur satılmaz, ilke pazarlık konusu yapılamaz. Mücadele ise insanlık onurunun gereğidir” ifadelerini kullandı.

Liyakat ve adalet çağrısı

Av. Remzi Kazmaz açıklamasında, Türkiye’de kamu yönetiminde yaşanan liyakat sorununa dikkat çekti. “Bir yanda koltuk için susanlar, diğer yanda vatan için konuşanlar var” diyen Kazmaz, kamu görevlerinde ehliyet ve yeteneğin değil, sadakat ve yakınlığın ön plana çıkarılmasının ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini vurguladı. Kazmaz, “Adaletin olmadığı bir toplumda huzur da olmaz. Biz CHP olarak hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, herkes için eşit ve adil bir düzenin tesisi için çalışıyoruz” dedi.

Toplumsal vicdan ve demokrasi

Kazmaz, Türkiye’de demokrasinin işleyişine ilişkin de önemli uyarılarda bulundu. “Toplumsal vicdanın rahatlatılması gerekiyor. İnsanlar kendilerini adaletsizlik karşısında çaresiz hissediyor” şeklinde konuşan Kazmaz, siyasi partilere ve tüm kurumlara büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Kazmaz, “Demokrasi sadece seçimlerden ibaret değildir; hukuk devleti, ifade özgürlüğü ve katılımcı bir siyaset anlayışı demokrasinin olmazsa olmazlarıdır” diyerek, bu değerlerin korunması için mücadele edeceklerini belirtti.

Kazmaz’ın açıklamaları, CHP içinde ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Siyasi kulislerde, Kazmaz’ın bu çıkışının parti içi muhalefet ve disiplin tartışmalarına da ışık tuttuğu yorumları yapılıyor. CHP’nin son dönemde izlediği siyaset, özellikle seçim ittifakları ve aday belirleme süreçlerinde liyakat ilkesinin gözetilip gözetilmediği yönünde eleştiriler alırken, Kazmaz’ın bu vurgusu parti içinde bir referans noktası haline geldi.

Gelecek perspektifi

Remzi Kazmaz’ın bu tavrı, Türkiye siyasetinde ilkeli duruşun önemini bir kez daha hatırlatıyor. Liyakat ve adalet çağrıları, sadece CHP’nin değil, tüm siyasi partilerin ve kamu yönetiminin reform ihtiyacını ortaya koyuyor. Bu bağlamda, Kazmaz’ın sözleri, siyasetin ahlaki temellerine dair önemli bir uyarı niteliğinde. Türkiye’nin demokratikleşme ve hukuk devleti yolunda atacağı adımlar, bu tür ilkeli duruşların çoğalmasına bağlı görünüyor.

Etiketler:
remzi kazmazchpliyakatadalethukukun üstünlüğüdemokrasisiyasetYüksek Disiplin Kurulu

İlgili Haberler

Uçan Süpürge Festivali 25 Yıl Sonra Mamak'ta
Siyaset

Uçan Süpürge Festivali 25 Yıl Sonra Mamak'ta

2 dk önce

Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısı açıklaması: 'Umarım
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısı açıklaması: 'Umarım

7 dk önce

Ümit Özdağ'dan Bahçeli'ye: Öcalan'la ittifak kuran biri bize ders veremez
Siyaset

Ümit Özdağ'dan Bahçeli'ye: Öcalan'la ittifak kuran biri bize ders veremez

9 dk önce

2026 NATO Zirvesi Türkiye'de: Tarih ve Yer Belli Oldu
Siyaset

2026 NATO Zirvesi Türkiye'de: Tarih ve Yer Belli Oldu

9 dk önce