TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP’li kurmaylar: Hukuki mücadelemiz sürecek

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP’li kurmaylar: Hukuki mücadelemiz sürecek

CHP’nin seçilmiş kurmayları, son günlerde parti içinde yaşanan ayrışma iddiaları ve yeni parti tartışmalarına yönelik net bir tavır ortaya koydu. Parti yönetiminden yapılan açıklamada, “Şu an önceliğimiz hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanmak. Genel başkanımız da her gördüğü partiliye ‘CHP’den ayrılmayın, istifa etmeyin. Burada haklarınızı sonuna kadar arayın’ diyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, seçilmiş delegelerin ve üyelerin partide kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Parti içi muhalefete karşı birlik mesajı

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan yetkililer, partinin kurultay süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçilmiş yönetimin, partinin tüm organlarında hukuki mücadeleyi sürdüreceği belirtilirken, “Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” denildi. Toplantıda, Özgür Özel’in talimatıyla hiçbir partilinin istifa etmemesi yönünde çağrı yapıldığı da aktarıldı.

Değişim süreci ve yeni parti iddiaları

CHP’de 38. Olağan Kurultay’ın ardından yaşanan değişim süreci, bazı isimlerin partiden ayrılarak yeni bir siyasi oluşum kuracakları iddialarını gündeme getirmişti. Ancak parti yönetimi, bu iddiaları yalanlayarak, “CHP’nin seçilmiş yönetimi olarak, partimizi daha güçlü yarınlara taşımak için çalışıyoruz. Kimse partiyi terk etmiyor” açıklaması yaptı. Özellikle yerel seçimler öncesinde parti içi bütünlüğün korunması hedefleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, parti tabanıyla sürekli iletişim halinde olduğu ve her fırsatta “partide kalın” mesajı verdiği belirtiliyor. Özel’in, özellikle il ve ilçe başkanlarına yönelik toplantılarda, “CHP, Türkiye’nin umududur. Bu umudu birlikte büyüteceğiz” dediği ifade ediliyor.

Parti kulislerinde, ayrılık iddialarının muhalif gruplar tarafından kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğu görüşü hakim. CHP yönetimi, bu tür söylentilere itibar edilmemesi çağrısı yaparken, önümüzdeki dönemde parti içi muhalefetin de demokratik yollarla sesini duyurabileceği vurgulanıyor. Ancak seçilmiş yönetim, “Hiçbir yetki gaspına izin vermeyeceğiz” diyerek hukuki zeminde mücadeleye devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Etiketler:
CHPseçilmiş yönetimhukuki mücadeleistifaÖzgür Özel

İlgili Haberler

İstanbul'da Gece Yollar Kapanacak: Asırlık Gece Belgeseli Çekimleri
Siyaset

İstanbul'da Gece Yollar Kapanacak: Asırlık Gece Belgeseli Çekimleri

1 sa önce

Görünmez Tehdit: 'Sonsuz Kimyasallar' Hayatımızı Nasıl Etkiliyor
Siyaset

Görünmez Tehdit: 'Sonsuz Kimyasallar' Hayatımızı Nasıl Etkiliyor

1 sa önce

Nolan'ın Sinematik Dehası: 'Odisseus' Vizyonu
Siyaset

Nolan'ın Sinematik Dehası: 'Odisseus' Vizyonu

1 sa önce

2026 MSÜ Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? Tarih Belli mi
Siyaset

2026 MSÜ Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? Tarih Belli mi

1 sa önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe