TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP'li Karasu'dan Kılıçdaroğlu'na tarihli kurultay çağrısı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP'li Karasu'dan Kılıçdaroğlu'na tarihli kurultay çağrısı

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, geçtiğimiz haftalarda mahkeme kararıyla CHP’nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, partide demokratik iradenin tesisi için kurultay takviminin bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayyum gidecek, irade kazanacak!" ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu’nun daha önce dile getirdiği 'en kısa sürede kurultay' sözünü hatırlattı. Parti içi muhalefetin sesi olarak bilinen Karasu, Kılıçdaroğlu'nun somut bir tarih vermesi halinde parti tabanının rahatlayacağını ve sürecin demokratik bir zeminde ilerleyeceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay sözü sorgulanıyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara 33. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 9 Nisan’da verdiği kararla CHP Genel Başkanlığı’na atanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "En kısa sürede kurultayı toplayacağım" demişti. Ancak aradan geçen süreye rağmen henüz bir takvim belirlenmemesi, parti içinde rahatsızlığa yol açtı. CHP’nin yereldeki örgütleri ve bazı milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nun kurultay konusunda acele etmemesini "irade gasbını kalıcılaştırma çabası" olarak yorumluyor. Ulaş Karasu da bu eleştirileri dillendiren isimler arasında öne çıkıyor. Karasu, "Partimize kayyum olarak atanan bir anlayış değil, sandıktan çıkan bir genel başkan yakışır" diyerek, Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararıyla değil, delegelerin oylarıyla başkan olması gerektiğini ima etti.

Parti içi denge ve hukuki süreç

CHP’deki bu gelişmeler, partinin 38. Olağan Kurultayı’nın iptal edilmesi ve ardından yaşanan hukuki sürecin bir parçası olarak okunuyor. Mahkeme kararıyla yönetime el koyan Kılıçdaroğlu, partiyi yeniden yapılandırma hedefinde olduğunu belirtse de muhalif kanat, kurultay tarihinin verilmemesini bir belirsizlik olarak değerlendiriyor. Ulaş Karasu’nun çağrısı, aslında parti tabanının özlem duyduğu demokratik işleyişe dönüş talebinin bir yansıması. Öte yandan Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, kurultay için hazirandan önce bir tarih verilmesinin zor olduğunu, ancak sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade ediyor. Parti yönetimi, öncelikle il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasını bekliyor. Bu durum ise Karasu gibi muhalif isimlerin sabrını zorluyor. CHP’nin önümüzdeki günlerde parti içi tartışmaların odağında olacağı ve kurultay çağrılarının artarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Etiketler:
CHPKemal KılıçdaroğluUlaş Karasukurultaykayyumparti içi muhalefet

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'nun YSK temsilci ataması: Köksal Filorinalı görevde
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun YSK temsilci ataması: Köksal Filorinalı görevde

12 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan 26 ülkeye yeni büyükelçi atadı
Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan 26 ülkeye yeni büyükelçi atadı

15 dk önce

Kılıçdaroğlu'na Mahiroğlu'ndan sert yanıt: 'Halk TV’yi hedef almak AKP'nin bile yapmadığı bir şey
Siyaset

Kılıçdaroğlu'na Mahiroğlu'ndan sert yanıt: 'Halk TV’yi hedef almak AKP'nin bile yapmadığı bir şey

25 dk önce

Böcek’in ifadesinde yanında Gürsel Tekin’in avukatı
Siyaset

Böcek’in ifadesinde yanında Gürsel Tekin’in avukatı

34 dk önce