TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP'li Beker'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP'li Beker'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Adnan Beker, partisinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisini "militan toplamakla" suçlayan sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Beker, Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında sarf ettiği ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını ve kamuoyunda itibarını zedelediğini belirtti.

Suç duyurusunun gerekçesi

Adnan Beker, avukatı aracılığıyla savcılığa sunduğu dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayında kendisine yönelik "militan topluyor" şeklindeki sözlerinin gerçek dışı olduğunu ifade etti. Beker, bu ifadelerin bilerek ve isteyerek yayıldığını, kendisinin siyasi çalışmalarını yasal çerçevede yürüttüğünü vurguladı. Suç duyurusunda, Kılıçdaroğlu hakkında "iftira" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından işlem başlatılması talep edildi.

Olayın arka planı

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında parti içi muhalefeti hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Bazı milletvekilleri partimizdeki delege yapısını kullanarak militan topluyor, ben buna izin vermeyeceğim" ifadelerini kullanmış, isim vermese de Adnan Beker'i işaret etmişti. Beker ise bu sözler üzerine sosyal medyadan sert bir yanıt vermiş ve hukuki süreç başlatacağını duyurmuştu. Parti kulislerinde bu gerilimin, CHP'nin yaklaşan kurultay sürecinde tavan yapan rekabetten kaynaklandığı yorumları yapılıyor.

Adnan Beker, daha önce de parti içi demokrasi vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'nun yönetim tarzını eleştiren isimler arasında yer alıyordu. Beker, özellikle delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarını gündeme getirmişti. Eski genel başkan ise bu iddiaları asılsız bularak, parti içi disiplini sağlamak için adımlar atacağını belirtmişti.

Bu suç duyurusu, CHP'deki iç çekişmelerin yeni bir boyuta taşındığını gösteriyor. Parti içi muhalefetin önde gelen isimlerinden olan Beker'in, hukuki yollarla cevap vermesi, taraftarlarınca cesur bir adım olarak değerlendirilirken, Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar ise suç duyurusunun siyasi bir manevra olduğunu savunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı incelemeye alması bekleniyor. Bu tür iç hesaplaşmalar, Türkiye siyasetinde sıkça rastlanan bir durum olup, özellikle büyük partilerde kurultay öncesi tansiyonun yükselmesine neden oluyor. CHP'nin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği, kamuoyu tarafından merakla takip ediliyor.

Etiketler:
CHPAdnan BekerKemal Kılıçdaroğlusuç duyurususiyaset

İlgili Haberler

İYİ Partili Çabukel'den rezerv alan uyarısı: Mağduriyet kabul edilemez
Siyaset

İYİ Partili Çabukel'den rezerv alan uyarısı: Mağduriyet kabul edilemez

13 dk önce

CHP'de Truva Atı Operasyonu: Özel'e Yakın İsimler Tespit Ediliyor
Siyaset

CHP'de Truva Atı Operasyonu: Özel'e Yakın İsimler Tespit Ediliyor

29 dk önce

Adana Cinayet Zanlısı Esenyurt'ta Yakalandı
Siyaset

Adana Cinayet Zanlısı Esenyurt'ta Yakalandı

44 dk önce

4 İle Hızlı Tren Müjdesi: Yeni Hatların Tarihi Açıklandı
Siyaset

4 İle Hızlı Tren Müjdesi: Yeni Hatların Tarihi Açıklandı

48 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe