TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs'taki mutlak butlan kararıyla görevine dönmesinin ardından parti içi yenilenme sürecini hızlandırdı. Geçtiğimiz ay 11 il başkanının görevden alınmasının ardından, bu kez 7 il başkanı daha görevden alındı. Parti kulislerinde bu hamlenin, Kılıçdaroğlu'nun parti yönetiminde tam kontrol sağlama ve 2024 yerel seçimleri öncesinde kadro yapılanmasını netleştirme amacı taşıdığı belirtiliyor.

Yenilenme süreci devam ediyor

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görevden alınan il başkanları arasında İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Samsun, Trabzon ve Gaziantep bulunuyor. Bu illerdeki başkanların, parti içi uyum ve Kılıçdaroğlu'nun belirlediği reform hedefleri doğrultusunda hareket etmede yetersiz kaldıkları gerekçesiyle görevden alındığı ifade ediliyor. Yerlerine atanacak isimlerin önümüzdeki hafta içinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun stratejisi

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. Olağan Kurultayı'nda yeniden seçilmesinin ardından, eski yönetim anlayışından farklı bir çizgi izleyeceğini sinyallemişti. Özellikle 2023 genel seçimlerinde alınan başarısız sonuçlar sonrası başlatılan 'değişim' tartışmaları, Kılıçdaroğlu'nun partide radikal adımlar atmasına zemin hazırladı. Parti içi muhalif sesler, bu hamlelerin 'tasfiye' olarak algılandığını belirtirken, genel merkez ise bunun 'yenilenme ve güçlenme' sürecinin doğal bir parçası olduğunu savunuyor.

Uzmanlar, CHP'deki bu dönüşümün sadece il başkanlarıyla sınırlı kalmayacağını, önümüzdeki aylarda parti meclisi ve diğer kademelerde de benzer değişikliklerin yaşanabileceğini öngörüyor. Kılıçdaroğlu'nun öncelikli hedefi, parti içindeki farklı fraksiyonları birleştirerek 2024 yerel seçimlerine daha güçlü bir yapıyla girmek.

Etiketler:
CHPKemal Kılıçdaroğluil başkanıgörevden almasiyasetyerel seçimler

İlgili Haberler

KKTC'ye doğal gaz tedariki için mutabakat zaptı imzalandı
Siyaset

KKTC'ye doğal gaz tedariki için mutabakat zaptı imzalandı

11 dk önce

KKTC'ye doğal gaz hattı için çalışmalar başlıyor
Siyaset

KKTC'ye doğal gaz hattı için çalışmalar başlıyor

11 dk önce

Özgür Çelik: Makamımız Sokaklardır, Binalar Değil
Siyaset

Özgür Çelik: Makamımız Sokaklardır, Binalar Değil

16 dk önce

Çağatay Güç: 'Koltuk sevdalılarıyla aynı yolda yürümeyeceğim
Siyaset

Çağatay Güç: 'Koltuk sevdalılarıyla aynı yolda yürümeyeceğim

21 dk önce