CHP Malatya İl Başkanlığı'nda yaşanan görev devri tartışmaları, gece yarısı çilingirli bir operasyonla sonuçlandı. Genel merkez tarafından il başkanlığına atanan Hakan Satılmış ve yeni yönetim kurulu, eski başkan ve ekibinin binayı boşaltmaması üzerine, gece saatlerinde bir çilingir yardımıyla kapıyı açtırarak içeri girdi. Olay, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı.
Gece yarısı sürpriz giriş
Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Merkezi'nin atama kararının ardından eski yönetim, binayı terk etmeyerek fiili bir direniş başlattı. Hakan Satılmış ve beraberindeki 10 kişilik ekip, saat 02.00 sıralarında il binasına geldi. Kapının kilitli olması üzerine, bir çilingir çağrıldı ve kilit açtırılarak binaya girildi. Yeni yönetim, içerideki eşyaları düzenleyerek çalışmalara başladı.
Taraflardan açıklamalar
Hakan Satılmış, yaptığı kısa açıklamada, "Görevimizi devralmak üzere geldik. Eski yönetimle iletişim kuramayınca bu yola başvurduk. Partimizin Malatya'daki çalışmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. Eski il başkanı ise konuyla ilgili "Atamanın usulsüz olduğunu düşünüyoruz. Hukuki yollara başvuracağız" şeklinde konuştu.
CHP'de iç tartışmalar
Bu olay, CHP Malatya teşkilatında uzun süredir devam eden gruplaşmaların bir yansıması olarak görülüyor. Parti içi kaynaklar, genel merkezin müdahalesiyle krizin aşılmaya çalışıldığını ancak tansiyonun düşmediğini belirtiyor. Malatya, CHP için önemli bir il olmasına rağmen son yerel seçimlerde istenen oy oranına ulaşılamamıştı.
Siyasi analistlere göre, bu tür fiili devir teslim olayları Türk siyasetinde nadir görülür. CHP'nin disiplin yapısı ve parti içi demokrasi tartışmaları, Malatya örneğiyle yeniden gündeme geldi. Partinin önümüzdeki günlerde konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatması bekleniyor.