TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP Malatya'da 'çilingirli' koltuk krizi: Eski yönetim çıkmadı, yenisi gece yarısı girdi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP Malatya'da 'çilingirli' koltuk krizi: Eski yönetim çıkmadı, yenisi gece yarısı girdi

CHP'de mahkemenin kurultayı yok sayan 'mutlak butlan' kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi ile Özgür Özel yanlıları arasındaki kavga Malatya'da koltuk savaşına dönüştü. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından atanan yeni İl Başkanı Hakan Satılmış, eski yönetimin binayı boşaltmaması üzerine gece yarısı çilingir çağırarak kapıyı açtırdı ve görevine başladı. Olay, partideki derin bölünmeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Mahkeme kararı ve yönetim değişikliği

CHP'de yaşanan kurultay tartışmaları, Malatya İl Başkanlığı'nda taşınan koltuk kavgasına dönüştü. Mahkeme, CHP'nin son kurultayını 'mutlak butlan' kararıyla geçersiz sayınca, Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından atanan Hakan Satılmış yeni il başkanı olarak görevlendirildi. Ancak eski yönetim, kararı tanımayarak binayı boşaltmayı reddetti. Bunun üzerine Satılmış, gece yarısı çilingir yardımıyla parti binasına girdi.

Eski yönetimin tepkisi

Eski İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, mahkeme kararının henüz kesinleşmediğini ve usulsüz olduğunu savundu. Satılmış'ın 'çilingirli' girişini 'hukuk tanımazlık' olarak nitelendiren eski yönetim, konuyu parti merkezine taşıyacaklarını açıkladı. Parti içi muhalefet ise bu durumu 'Kılıçdaroğlu'nun parti içi tasfiye operasyonu' olarak yorumladı.

Parti içi dengeler ve gelecek

CHP'deki bu tür yerel anlaşmazlıklar, genel merkez düzeyindeki liderlik mücadelesinin yansımaları olarak görülüyor. Özgür Özel kanadı, mahkeme kararının siyasi bir hamle olduğunu iddia ederken, Kılıçdaroğlu yönetimi 'parti disiplini ve hukukun üstünlüğü' vurgusu yapıyor. Malatya'daki bu olay, yaklaşan yerel seçimler öncesinde partideki bölünmüşlüğü derinleştirebilir. Uzmanlar, bu tür krizlerin CHP'nin seçim başarısını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

Etiketler:
CHPMalatyakoltuk kriziKemal KılıçdaroğluÖzgür Özelmutlak butlanparti içi mücadele

İlgili Haberler

AKP'ye geçecek 3 belediye başkanının ismi belli oldu
Siyaset

AKP'ye geçecek 3 belediye başkanının ismi belli oldu

2 dk önce

BBP'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu
Siyaset

BBP'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu

3 dk önce

İstanbul'da Yarın Bazı Yollar Trafiğe Kapatılıyor: Sabah 6'da Başlıyor
Siyaset

İstanbul'da Yarın Bazı Yollar Trafiğe Kapatılıyor: Sabah 6'da Başlıyor

3 dk önce

32 Ülkenin Lideri Ankara’da Buluşacak: Tarihi NATO Zirvesi
Siyaset

32 Ülkenin Lideri Ankara’da Buluşacak: Tarihi NATO Zirvesi

7 dk önce