TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP Malatya eski il başkanı Yıldız: AKP'nin atadığı isimleri kabul etmiyorum

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP Malatya eski il başkanı Yıldız: AKP'nin atadığı isimleri kabul etmiyorum

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, parti genel merkezinin "butlan" olarak nitelendirilen bir kararla görevden alınmasının ardından sert bir tepki gösterdi. Yıldız, görevden alınma kararını içeren yazıyı yırtarak "AKP'nin yargı eliyle atadığı hiçbir ismi kabul etmiyorum" dedi. Olay, Malatya'da parti içinde büyük yankı uyandırdı.

Yıldız'dan çarpıcı açıklamalar

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, görevden alınmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, partisinin mevcut yönetim anlayışını eleştirdi. Yıldız, "AKP'nin yargı eliyle atadığı isimleri, AKP'ye siyaseten hizmet eden anlayışı ve onun CHP'ye ya da Malatya'ya atadığı hiçbir ismi sadece ben değil, CHP'nin tüm ilçe başkanları, tüm yöneticileri ve tüm üyeleri kabul etmiyor" ifadelerini kullandı.

Yıldız, görevden alınma kararının hukuksuz olduğunu savunarak, "Bu karar, partimizin tüzüğüne ve demokratik işleyişine aykırıdır. Biz, Malatya'da partimizi iktidara taşımak için gece gündüz çalışırken, bu tür kararlar moralimizi bozmaya yetmez" dedi.

Parti içi tartışmalar büyüyor

CHP'de son dönemde yaşanan yönetim değişiklikleri ve atamalar, parti içinde huzursuzluğa neden oluyor. Malatya'da yaşanan bu gelişme, parti tabanında geniş yankı bulurken, ilçe başkanları ve yöneticilerin Yıldız'a destek verdiği öğrenildi. CHP Malatya teşkilatı, yeni atanan il başkanını tanımadıklarını ve sürecin yargıya taşınacağını duyurdu.

Barış Yıldız, partisinin Malatya'da güçlü bir teşkilat yapısına sahip olduğunu belirterek, "Biz, halkın partisiyiz. Atamayla değil, seçimle gelen yöneticilerle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak kulislerde, partinin disiplin sürecini başlatabileceği konuşuluyor.

Gelişmeler, CHP'nin yerel örgütlerinde yaşanan yönetim krizlerinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Parti içi demokrasi ve atama usulleri konusundaki tartışmaların önümüzdeki günlerde daha da alevlenmesi bekleniyor.

Etiketler:
CHPMalatyaBarış Yıldızgörevden alınmasiyasetparti içi kriz

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Varank: COP31'de 100 bin katılımcı hedefliyoruz
Siyaset

Bakan Yardımcısı Varank: COP31'de 100 bin katılımcı hedefliyoruz

12 dk önce

Bilal Erdoğan: Sosyal Medyada Kaleyi Açık Bırakıyoruz
Siyaset

Bilal Erdoğan: Sosyal Medyada Kaleyi Açık Bırakıyoruz

13 dk önce

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Sona Erdi, Ekonomi ve Güvenlik Ön Plana Çıktı
Siyaset

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Sona Erdi, Ekonomi ve Güvenlik Ön Plana Çıktı

17 dk önce

AK Parti'li Zorlu: Yapay zekaya vicdanı irfanımız verecek
Siyaset

AK Parti'li Zorlu: Yapay zekaya vicdanı irfanımız verecek

35 dk önce