TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP Grup Toplantısı'nda bu hafta kürsüde Özgür Özel var

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP Grup Toplantısı'nda bu hafta kürsüde Özgür Özel var

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son haftalarda parti içi tartışmaların odağı haline gelen grup toplantısı krizinde, bu hafta Genel Başkan Özgür Özel’in kürsüye çıkacağı kesinleşti. Edinilen bilgiye göre Özel, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılacak grup toplantısında partililere hitap edecek. Parti kulislerinde, Özel’in konuşmasında hem parti içi muhalefete yanıt vermesi hem de yaklaşan yerel seçimlere dair mesajlar vermesi bekleniyor.

Grup toplantısı krizi nasıl başladı?

CHP’de grup toplantısı, parti tüzüğü gereği her hafta düzenli olarak yapılıyor. Ancak son haftalarda, toplantılarda kimin konuşacağına dair bir anlaşmazlık yaşanıyor. Özellikle eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin, Özel’in konuşma sıklığını eleştirmesi üzerine tansiyon yükseldi. Partideki bazı milletvekilleri, grup toplantılarının daha katılımcı bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini savunurken, Genel Merkez ise liderin her hafta konuşmasının doğal olduğunu belirtiyor. Ankara kulislerinde, bu krizin Özel’in liderlik tarzına yönelik bir test olarak görüldüğü ifade ediliyor.

Özgür Özel’in konuşmasından beklentiler

Yarınki konuşmada Özel’in, parti içindeki muhalif seslere doğrudan yanıt vermesi beklenmiyor. Bunun yerine, CHP’nin yerel seçim stratejisi, ekonomik kriz ve hükümetin politikaları gibi gündem başlıklarına odaklanacağı tahmin ediliyor. Parti sözcüleri, Özel’in birlik ve beraberlik vurgusu yapacağını, ayrıca yaklaşan 2025 yerel seçimleri için aday belirleme sürecine dair ipuçları verebileceğini kaydediyor. Öte yandan, grup toplantısı öncesinde bazı milletvekillerinin, Özel’e yönelik eleştirilerini sürdürmesi durumunda toplantının gergin geçebileceği yorumları yapılıyor.

Parti içi dinamikler ve gelecek

CHP’de lider değişiminin ardından yaşanan bu tür iç tartışmalar, partinin yeni yönetim anlayışına uyum sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Özel’in, parti içi demokrasiye vurgu yaparak farklı seslere alan açma yönündeki adımları, bazı kesimlerce yetersiz bulunurken bazıları tarafından da olumlu karşılanıyor. Siyaset bilimciler, CHP’nin önümüzdeki dönemde bu tür sancıları aşarak daha güçlü bir yapıya kavuşacağını öngörüyor. Ancak yarınki grup toplantısı, Özel’in bu süreci ne kadar iyi yönettiğine dair önemli bir gösterge olacak.

CHP’deki gelişmeler, sadece parti içi dengeleri değil, aynı zamanda Türkiye siyasetindeki muhalefet bloğunun geleceğini de şekillendiriyor. Özel’in yarın yapacağı konuşma, hem parti içi muhalefeti ikna etme hem de kamuoyuna güçlü bir mesaj verme açısından kritik önem taşıyor. Gözler, yarın saat 13.00’te başlayacak TBMM grup toplantısında olacak.

Etiketler:
chpözgür özelgrup toplantısıtbmmsiyaset

İlgili Haberler

ABD, İran Petrolünün Bir Kısmının Satışına Onay Verdi
Siyaset

ABD, İran Petrolünün Bir Kısmının Satışına Onay Verdi

1 dk önce

İnce ve Kılıçdaroğlu yıllar sonra cenazede bir araya geldi
Siyaset

İnce ve Kılıçdaroğlu yıllar sonra cenazede bir araya geldi

1 dk önce

Türkiye ve Moğolistan'dan 500 milyon dolarlık ticaret hedefi
Siyaset

Türkiye ve Moğolistan'dan 500 milyon dolarlık ticaret hedefi

2 dk önce

Polisten kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
Siyaset

Polisten kaçan sürücüye 200 bin lira ceza

2 dk önce