CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, TBMM önünde mülakat mağduru öğretmenlerin düzenlediği basın açıklamasına polis müdahalesi sonucu gözaltına alınanlar için derhal serbest bırakılmaları çağrısı yaptı. Olayda aralarında sendika başkanının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Polis müdahalesi ve gözaltılar
Özel sektörde çalışan ve mülakat mağduru öğretmenler, TBMM önünde haklarını aramak için bir araya geldi. Polis ekipleri, izinsiz gösteri yapıldığı gerekçesiyle gruba müdahale etti. Müdahalede sendika başkanı ve birçok öğretmen gözaltına alındı. CHP'li Özçağdaş, olay yerinde yaptığı açıklamada, öğretmenlerin anayasal haklarını kullandığını belirterek, gözaltıları sert bir dille eleştirdi.
Suat Özçağdaş'tan sert tepki
Özçağdaş, "Öğretmenler barışçıl bir şekilde seslerini duyurmak istiyor. Polisin bu orantısız müdahalesi kabul edilemez. Derhal gözaltına alınan herkes serbest bırakılmalıdır" dedi. Partisinin öğretmenlerin yanında olduğunu vurgulayan Özçğdaş, konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını ifade etti.
Mülakat mağdurlarının mücadelesi
Mülakat mağduru öğretmenler, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olmalarına rağmen sözlü mülakatlarda haksızlığa uğradıklarını iddia ediyor. Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden grup, uzun süredir Ankara'da eylem yapıyor. CHP ise konuyu TBMM'de sıkça gündeme getiriyor.
Öğretmenlerin mücadelesi, eğitimde liyakat ilkesinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Sivil toplum örgütleri ve muhalefet partileri, mülakat uygulamasının adaletsiz olduğunu ve kaldırılması gerektiğini savunuyor.