Ankara'da sabah saatlerinde başlatılan bir operasyon kapsamında polis ekipleri, Çankaya Belediyesi'ne ait binalarda arama çalışması yürütüyor. Çok sayıda isimle ilgili gözaltı kararı olduğu öğrenilen operasyonun, belediyede yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.
Operasyon detayları
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Çankaya Belediyesi'nin merkez binası ve bazı ek hizmet binalarında arama yapmaya başladı. Operasyonun, belediyede görevli bazı kişilerin karıştığı iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili olduğu belirtiliyor. Gözaltı kararı bulunan kişi sayısının 20'yi aştığı ifade ediliyor. Polis ekipleri, bina giriş ve çıkışlarını kontrol altına alırken, belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Soruşturmanın arka planı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Çankaya Belediyesi'nde geçmiş dönemde yapılan bazı ihale ve harcamalarla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Soruşturmanın, belediye kaynaklarının usulsüz kullanımı ve görevi kötüye kullanma iddialarına odaklandığı belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında belediye meclis üyeleri ve üst düzey bürokratların da bulunduğu iddia ediliyor.
Operasyon, Ankara'da belediyelere yönelik artan yolsuzluk soruşturmalarının bir parçası olarak görülüyor. Son yıllarda birçok belediyede benzer operasyonlar düzenlenmiş, bazı belediye başkanları ve üst düzey yöneticiler tutuklanmıştı. Çankaya Belediyesi'nin muhalefet partisi tarafından yönetilmesi, operasyonun siyasi boyutunu da beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtiliyor.