TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Çamlıca Kulesi 5 yılda 2,8 milyon ziyaretçiyi ağırladı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Çamlıca Kulesi 5 yılda 2,8 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un en yüksek noktası olan Çamlıca Kulesi'nin açılışının 5. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, kulenin bugüne kadar yaklaşık 2,8 milyon ziyaretçiyi ağırladığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, 2021'de hizmete giren kulenin İstanbul siluetine yeni bir soluk getirdiğini belirterek, 'Çamlıca Kulesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Beş yılda yaklaşık 2,8 milyon kişi bu eşsiz manzarayı izleme fırsatı buldu' dedi.

Çamlıca Kulesi'nin Özellikleri

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Çamlıca Kulesi, 369 metre yüksekliğiyle şehrin en yüksek yapısı olma özelliğini taşıyor. Kule, radyo ve televizyon yayınlarının yanı sıra iki ayrı seyir terası ve restoranlarıyla ziyaretçilere İstanbul'u kuşbakışı görme imkanı sunuyor. Özellikle akşam saatlerinde Boğaz'ın ışıkları ve tarihi yarımadanın silueti izleyenleri büyülüyor.

Turizme Katkısı

Bakan Uraloğlu, Çamlıca Kulesi'nin İstanbul turizmine önemli katkı sağladığını vurguladı. 'Kule, hem teknolojik altyapısı hem de sunduğu görsel şölenle İstanbul'un tanıtımında önemli bir rol oynuyor. Ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Pandemi sonrası turizmin canlanmasında da etkili oldu' ifadelerini kullandı.

Teknik Altyapı

Çamlıca Kulesi, sadece turistik bir mekan değil aynı zamanda iletişim altyapısı için de kritik bir öneme sahip. Kule, FM radyo ve dijital televizyon yayınlarının yanı sıra mobil iletişim antenlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu sayede İstanbul genelinde daha kaliteli ve kesintisiz iletişim hizmeti sunuluyor.

Bağımsız Değerlendirme

Çamlıca Kulesi, İstanbul'un beton yığını arasında nefes alabileceği ender noktalardan biri olma özelliğini koruyor. Ancak şehrin diğer turistik mekanlarına kıyasla giriş ücretinin yüksek olması bazı ziyaretçiler tarafından eleştiriliyor. Yine de 2,8 milyon kişinin tercih etmesi, kulenin cazibesinin devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla tanıtım ve indirim kampanyalarıyla bu sayının artması bekleniyor.

Etiketler:
Çamlıca KulesiAbdulkadir Uraloğluİstanbul turizmiseyir terasıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı

İlgili Haberler

Karaburun Sahili'nde çöp krizi: Arnavutköy Belediyesi temizlik seferberliği başlattı
Gündem

Karaburun Sahili'nde çöp krizi: Arnavutköy Belediyesi temizlik seferberliği başlattı

18 dk önce

Tekirdağ'da şiddetli yağış sürücüleri zorladı
Gündem

Tekirdağ'da şiddetli yağış sürücüleri zorladı

28 dk önce

Burdur'da kene ısırması sonucu bir kişi daha hayatını kaybetti
Gündem

Burdur'da kene ısırması sonucu bir kişi daha hayatını kaybetti

37 dk önce

Park kavgasında tüfekle vurdu: 72 yaşındaki şüpheli tutuklandı
Gündem

Park kavgasında tüfekle vurdu: 72 yaşındaki şüpheli tutuklandı

38 dk önce