Büyükçekmece'de plaj bölgesinde park halindeki araçlardan hırsızlık yapan 64 yaşındaki S.G. ve Z.E., polisin dron destekli operasyonuyla suçüstü yakalandı. Şüphelilerin 4 farklı otomobilden hırsızlık yaptıkları, olay yerinde bulunan güvenlik kameraları ve drone görüntüleriyle belirlendi. Olay, İstanbul'un gözde sahil ilçelerinden Büyükçekmece'de yaşandı; hırsızların plajda güneşlenen vatandaşların araçlarını hedef aldığı öğrenildi.
Operasyonun Ayrıntıları
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Büyükçekmece plajlarında meydana gelen araç hırsızlığı olaylarının ardından çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları ve güvenlik kamerası incelemeleri sonucu iki şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüphelilerin, plajın yoğun olduğu saatlerde araçlara yaklaşarak camlarını kırdıkları ve içlerindeki değerli eşyaları çaldıkları belirlendi.
Ekipler, şüphelileri suçüstü yakalamak amacıyla dron destekli operasyon düzenledi. Drone ile havadan takip edilen şüpheliler, yine bir aracın camını kırarak hırsızlık yapmaya çalıştıkları sırada yakalandı. Operasyonda S.G. ve Z.E. isimli şüpheliler gözaltına alınırken, çaldıkları eşyalar da ele geçirildi.
Hırsızların Kimlikleri ve Suç Kayıtları
Şüphelilerin S.G. ve Z.E. olduğu öğrenildi. Her ikisinin de 64 yaşında olduğu ve daha önce de benzer suçlardan sabıka kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Emniyet ifadelerinde şüphelilerin, plajda park halindeki araçlardan kol saati, cüzdan, telefon gibi değerli eşyaları çaldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin, hırsızlık eylemlerini planlayarak gerçekleştirdikleri, olay öncesi çevreyi keşif yaptıkları ve kalabalık anları fırsat bildikleri ifade edildi.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin son bir hafta içinde Büyükçekmece plajlarında 4 ayrı otomobilden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Mağdur araç sahiplerinin ifadeleri doğrultusunda çalınan eşyaların bir kısmı şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ele geçirildi.
Plaj Hırsızlıklarına Karşı Öneriler
Uzmanlar, plaja giden vatandaşların araçlarında değerli eşya bırakmaması ve araçlarını güvenli otoparklara park etmesi konusunda uyarıyor. Özellikle yaz aylarında artan bu tür olaylara karşı vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Büyükçekmece Belediyesi'nin de plaj bölgelerinde güvenlik kamerası sayısını artırdığı öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, benzer olayların önlenmesi için devriye sayısının artırıldığını ve dron desteğinin süreceğini açıkladı. Vatandaşların şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi gerektiği de vurgulandı.
Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.G. ve Z.E., 'hırsızlık' suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Büyükçekmece'de yaşanan bu olay, son dönemde artan hırsızlık vakalarına karşı güvenlik güçlerinin etkin müdahalesinin bir örneği olarak değerlendiriliyor. Özellikle yaz aylarında sahil bölgelerinde yaşanan bu tür hırsızlık olaylarının önlenmesi için polis ve jandarmanın yanı sıra belediyelerin de güvenlik önlemlerini artırması bekleniyor.
Vatandaşların da kendilerini ve mallarını korumak için alabilecekleri basit ama etkili önlemler bulunuyor. Araçlarını asla göz önünden ayırmamaları, değerli eşyalarını bagajda saklamaları ve park ettikleri yerin aydınlık olmasına dikkat etmeleri öneriliyor. Bu tür olayların yaşanmaması için toplumun bilinçlenmesi büyük önem taşıyor.