TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Bursa'nın Büyükorhan İlçesinde Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bursa'nın Büyükorhan İlçesinde Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun çalışma başlattı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, yerleşim yerlerine yakın bölgelerde tedirginliğe yol açtı.

Müdahale Çalışmaları Sürüyor

Büyükorhan Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, 2 helikopter, 5 arazöz, 2 su tankı ve çok sayıda orman işçisi katılıyor. Ekipler, yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için önleyici tedbirler alırken, havadan yapılan müdahalelerle alevlerin şiddeti azaltılmaya çalışılıyor. Bölgede etkili olan kuru hava ve şiddetli rüzgar, söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yetkililerden Uyarı

Bursa Valiliği, vatandaşları yangın bölgesine yaklaşmamaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları konusunda uyardı. Ayrıca, yangın söndürme çalışmalarına destek olmak isteyenlerin resmi ekiplere yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle yaz aylarında piknik ateşi ve anız yakma gibi faaliyetlerden kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Geçmiş Yangınlar ve Önlemler

Türkiye'de her yıl binlerce hektar ormanlık alan yangınlarla kül oluyor. 2021 yılında yaşanan büyük yangınların ardından alınan önlemler kapsamında, yangın söndürme ekiplerinin sayısı artırılmış ve erken uyarı sistemleri geliştirilmişti. Ancak iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve sıcak hava dalgaları, yangın riskini her geçen yıl artırıyor. Uzmanlar, orman yangınlarıyla mücadelede toplumsal farkındalığın önemine işaret ediyor.

Büyükorhan yangını, kontrol altına alınana kadar ekiplerin aralıksız çalışacağı bildirildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi. Orman yangınları, sadece doğal hayatı değil, aynı zamanda hava kalitesini ve ekosistemi de tehdit ediyor. Bu nedenle, yangınların önlenmesi ve hızlı müdahale konusunda daha etkin politikalar geliştirilmesi gerektiği değerlendiriliyor.

Etiketler:
bursaorman yangınıbüyükorhanyangın söndürmedoğal afet

İlgili Haberler

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Acısı İlk Günkü Gibi
Gündem

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Acısı İlk Günkü Gibi

11 dk önce

Bursa'da otluk yangın ormana sıçradı: Havadan ve karadan müdahale
Gündem

Bursa'da otluk yangın ormana sıçradı: Havadan ve karadan müdahale

16 dk önce

72 günlük evlilikle şöhret olan sporcu şimdi tavuk satıyor
Gündem

72 günlük evlilikle şöhret olan sporcu şimdi tavuk satıyor

17 dk önce

Ordu'da olumsuz hava şartları: Denize giriş yasaklandı
Gündem

Ordu'da olumsuz hava şartları: Denize giriş yasaklandı

21 dk önce