Bursa'nın Nilüfer, Karacabey ve Mudanya ilçelerinde bulunan 6 mahalledeki tarla, bağ ve lüks villalar, icra dosyaları kapsamında satışa çıkarıldı. Toplam 14 taşınmazın yer aldığı ihaleler, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilecek. Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında yüzlerce metrekarelik arsalar, zeytinlikler ve modern villalar bulunuyor.
Nilüfer'de 6 taşınmaz icradan satılıyor
Nilüfer ilçesine bağlı Alaaddinbey, Gökçeören ve İnegazi mahallelerinde toplam 6 taşınmaz icra yoluyla satışa sunuldu. Alaaddinbey Mahallesi'nde 500 metrekarelik bir tarla 1 milyon 200 bin lira muhammen bedelle, Gökçeören Mahallesi'nde 2 dönümlük bağ 800 bin lira bedelle, İnegazi Mahallesi'nde ise 3 katlı bir villa 4,5 milyon lira muhammen bedelle satılacak. İhaleler 10 Nisan 2025'te Nilüfer Adliyesi'nde yapılacak.
Karacabey'de zeytinlikler ve villalar satışta
Karacabey ilçesinde ise Balıkesir ve Hamidiye mahallelerinde 5 taşınmaz satışa çıkarıldı. Balıkesir Mahallesi'nde 10 dönümlük zeytinlik 2 milyon lira, Hamidiye Mahallesi'nde 2 katlı bir villa 3 milyon 200 bin lira muhammen bedelle ihale edilecek. Karacabey'deki ihaleler 17 Nisan 2025'te Karacabey Adliyesi'nde gerçekleştirilecek.
Mudanya'da 3 mahallede satılık gayrimenkuller
Mudanya ilçesinde ise Dedeköy, Esence ve Güzelyalı mahallelerinde 3 taşınmaz satışa sunuldu. Dedeköy Mahallesi'nde 1 dönümlük bağ 600 bin lira, Esence Mahallesi'nde 4 dönümlük tarla 1,5 milyon lira, Güzelyalı Mahallesi'nde ise 3 katlı lüks bir villa 5 milyon 800 bin lira muhammen bedelle satılacak. Mudanya ihaleleri 24 Nisan 2025'te Mudanya Adliyesi'nde yapılacak.
İcra satışları, borç nedeniyle haczedilen gayrimenkullerin kamuya açık artırma yoluyla satılması işlemi. İhale bedelinin yüzde 10'u peşinat olarak alınırken, kalan tutar 3 ay içinde ödenebiliyor. Satışa çıkan taşınmazların tapu bilgileri ve detaylı görseller, Bursa İcra Daireleri'nin resmi sitesinde yayınlanıyor.
Bursa'da son yıllarda artan icra satışları, ekonomik darboğazın gayrimenkul piyasasına yansıması olarak değerlendiriliyor. Özellikle lüks villa ve tarım arazilerinin satışa çıkması, sektördeki nakit sıkıntısına işaret ediyor. Alıcılar için fırsat olarak görülen bu satışlar, aynı zamanda bölgedeki emlak fiyatlarının da yeniden şekillenmesine neden olabilir.