TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Buca Belediyesi'ne rüşvet ve irtikap operasyonu: 62 gözaltı kararı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Buca Belediyesi'ne rüşvet ve irtikap operasyonu: 62 gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Buca Belediyesi'ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın da aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin, belediyedeki bazı ihalelere fesat karıştırdıkları ve usulsüz işlemler yaptıkları iddia ediliyor.

Operasyonun detayları

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Buca Belediyesi binası ve belediye başkanının evi dahil olmak üzere çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda belgeler ve dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınanlar arasında belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri de bulunuyor. Soruşturmanın, bir ihbar üzerine başlatıldığı ve aylardır sürdüğü öğrenildi.

Deniz Yücel'den ilk açıklama

Gazeteci Deniz Yücel, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu bir cezalandırma yöntemi" ifadelerini kullandı. Yücel, operasyonun siyasi bir hesaplaşma olduğunu belirterek, belediyeye yönelik bu tür müdahalelerin hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi. Yücel'in bu açıklaması kamuoyunda tartışma yarattı.

Bağlam ve arka plan

Buca Belediyesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı belediyeler arasında yer alıyor. Operasyonun seçim sonrası döneme denk gelmesi, siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden oldu. Son yıllarda belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonlarının arttığı gözleniyor. Bu tür operasyonların, yerel yönetimlerin hesap verebilirliği açısından önemli olduğu kadar, siyasi atmosferi de etkilediği ifade ediliyor. Gözaltına alınanların ifadeleri ve el konulan belgeler, soruşturmanın seyrini belirleyecek.

Etiketler:
buca belediyesigörkem dumanrüşvetirtikapizmiroperasyon

İlgili Haberler

İstanbul'da sahte altın operasyonu: Dolandırıcılara suçüstü baskın
Gündem

İstanbul'da sahte altın operasyonu: Dolandırıcılara suçüstü baskın

9 dk önce

Ataşehir'de İETT otobüsü seyir halindeyken alev aldı
Gündem

Ataşehir'de İETT otobüsü seyir halindeyken alev aldı

14 dk önce

Gökçeada'da ihale krizi: Eksik evrak iddiası yargıya taşındı
Gündem

Gökçeada'da ihale krizi: Eksik evrak iddiası yargıya taşındı

19 dk önce

Güvenlik görevlisini öldüren sanıklara haksız tahrik indirimi: Aileden tepki
Gündem

Güvenlik görevlisini öldüren sanıklara haksız tahrik indirimi: Aileden tepki

24 dk önce