Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir yapı marketin deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Olayda bir kişi hafif şekilde yaralanırken, depoda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangın anı ve müdahale
Yangın, Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde bulunan bir yapı marketin deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, alevleri kısa sürede kontrol altına alarak çevredeki diğer iş yerlerine sıçramasını engelledi. Yangın sırasında depoda bulunan bir kişi dumanlardan etkilenerek hafif şekilde yaralandı. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Güvenlik önlemleri ve soruşturma
Yangın nedeniyle depoda bulunan boya, kimyasal madde ve ahşap ürünlerin yanması sonucu yoğun duman oluştu. İtfaiye ekipleri, kimyasal maddelerin patlama riskine karşı özel ekipmanlarla çalışma yürüttü. Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bodrum Belediyesi itfaiye amiri yaptığı açıklamada, yangının büyümeden söndürüldüğünü ve can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirtti. Yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Bodrum Kaymakamlığı olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Deponun yangın güvenlik önlemlerinin yeterliliği ve yangının çıkış sebebi detaylı şekilde araştırılacak. Yetkililer, iş yeri sahiplerine yangın tüpü bulundurma ve acil durum planlaması konusunda uyarılarda bulundu.
Bodrum'da yaz aylarında artan yangın riskine dikkat çeken uzmanlar, özellikle depo ve marketlerde elektrik tesisatlarının düzenli kontrolünün önemini vurguluyor. Yangının çevreye etkisi ise sınırlı kaldı. Bodrum'da son olarak geçen ay orman yangını çıkmış, ekipler hızlı müdahaleyle yangını kontrol altına almıştı.
Yangının çıkış nedeni ve maddi hasarın boyutuyla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer olayla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacak.