TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bodrum'da Kılıçdaroğlu'na İmza Tepkisi: 31 Bin 500 Islak İmza CHP Genel Merkezi'ne Teslim Edilmedi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bodrum'da Kılıçdaroğlu'na İmza Tepkisi: 31 Bin 500 Islak İmza CHP Genel Merkezi'ne Teslim Edilmedi

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüleri Hülya Scobie ve Ayhan Karahan, Bodrum'da başlattıkları "Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bodrum'da İstemiyoruz" kampanyası kapsamında topladıkları 31 bin 500 ıslak imzayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim etmek için Ankara'ya gitti. Ancak CHP Genel Merkezi'ne alınmayan heyet, imzaları teslim edemeden geri döndü. İnisiyatif, Kılıçdaroğlu'nun Bodrum'a yönelik politikalarını protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlatmıştı.

31 Bin 500 İmza Teslim Edilemedi

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bodrum'da konut edinmesi ve bölgedeki imar değişikliklerine tepki olarak başlatılan imza kampanyasında 31 bin 500 ıslak imza topladı. Scobie ve Karahan, imzaları CHP Genel Merkezi'ne teslim etmek üzere 8 Mayıs Salı günü Ankara'ya gitti. Ancak parti binasının girişinde görevliler tarafından engellendiler. Scobie, "Biz demokratik bir şekilde imza topladık, bu imzaları genel başkana iletmek istedik. Ama bize içeri giremeyeceğimiz söylendi" dedi.

Heyet, binanın önünde bekledikten sonra imza dosyalarını güvenlik görevlilerine bırakmak zorunda kaldı. Karahan, "Biz Bodrum halkının sesini duyurmak istedik. CHP yönetimi bize kapıyı kapatarak demokrasiye darbe vurdu" ifadelerini kullandı. CHP Genel Merkezi yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Protestonun Arka Planı

Kampanya, Kılıçdaroğlu'nun Bodrum'da bir yazlık edinmesi ve ardından bölgedeki imar planlarında değişiklik yapılmasıyla başladı. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, bu değişikliklerin doğal yapıyı tehdit ettiğini öne sürüyor. İnisiyatif, ayrıca Kılıçdaroğlu'nun Bodrum'daki yerel yönetime müdahale ettiğini iddia ediyor. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, konuyla ilgili olarak "Genel başkanımızın Bodrum'a olan ilgisi doğaldır. Ancak imar değişiklikleri tamamen yasal çerçevede yapılmaktadır" dedi.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, kampanyayı sivil toplum kuruluşları ve yerel halkın desteğiyle yürüttü. İmzaların çoğu Bodrum merkez ve çevre ilçelerden toplandı. İnisiyatif, imzaların teslim edilememesi üzerine konuyu kamuoyuna taşıyacaklarını ve hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun en son geçtiğimiz hafta Bodrum'a yaptığı ziyaret sırasında da küçük çaplı protestolar yaşanmıştı. Bu ziyarette Kılıçdaroğlu, bölgede yapılacak projelerle ilgili toplantılar yapmıştı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi'nin bu girişimi, Türkiye'de siyasi parti liderlerine yönelik sivil tepkilerin son örneği oldu. Uzmanlar, bu tür kampanyaların yerel demokrasinin işleyişine dair önemli bir tartışma başlattığını belirtiyor. Siyaset bilimci Dr. Ali Yılmaz, "Bir liderin bir bölgede yaşaması veya yatırım yapması, o bölge halkının tepkisine yol açabiliyor. Bu tür sivil inisiyatifler, aslında demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlediğinin göstergesidir" dedi. Ancak imzaların teslim edilememesi, demokrasi anlayışı açısından soru işaretleri yaratıyor.

Etiketler:
Kemal KılıçdaroğluBodrumimza kampanyasıCHPprotesto

İlgili Haberler

Mustafa Sarıgül: Erzincan İşsizlik Alarmı Veriyor
Siyaset

Mustafa Sarıgül: Erzincan İşsizlik Alarmı Veriyor

23 dk önce

Oğuzhan Uğur'a Ahbap soruşturmasında tutuklama talebi
Siyaset

Oğuzhan Uğur'a Ahbap soruşturmasında tutuklama talebi

29 dk önce

Balkanlardan serin hava geliyor: Sıcaklıklar 10 derece düşecek
Siyaset

Balkanlardan serin hava geliyor: Sıcaklıklar 10 derece düşecek

33 dk önce

Muharrem İnce'den CHP'lilere Sert Tepki: Ahlaksızlar ve Cahiller
Siyaset

Muharrem İnce'den CHP'lilere Sert Tepki: Ahlaksızlar ve Cahiller

38 dk önce