Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında ve milletimizin kardeşçe yaşamasında temel olan değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Erdoğan, "Bu toprakları bize vatan yapan, bu topraklarda bizi kardeş kılan değerleri, bin yıl yaşattığımız gibi bin yıl daha yaşatmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Kardeşlik Hukukunun Önemi
Bilal Erdoğan, konuşmasında tarihsel süreçte Anadolu'nun farklı etnik ve kültürel gruplara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, bu çeşitliliğin bir zenginlik olduğunu ve İslam kardeşliği temelinde bir arada yaşama kültürünün asırlardır sürdürüldüğünü belirtti. "Bizler, farklılıklarımızı birer ayrışma unsuru değil, ortak bir medeniyetin renkleri olarak gördük. Bu anlayış sayesinde Selçuklu'dan Osmanlı'ya, oradan bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan süreçte kardeşçe yaşamayı başardık" dedi.
Erdoğan, gençlerin bu değerleri öğrenmesi ve içselleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, TÜGVA olarak yürüttükleri çalışmalarda bu hedefi ön planda tuttuklarını ifade etti. Vakıf bünyesinde düzenlenen eğitim programları, kamplar ve sosyal sorumluluk projeleri ile gençlere kardeşlik bilinci aşılamayı amaçladıklarını söyledi.
Toplumsal Barış ve Gelecek
Konuşmasında toplumsal barışın korunmasının önemine de değinen Bilal Erdoğan, günümüz dünyasında ayrılıkçı söylemlerin ve ötekileştirmenin arttığına dikkat çekti. "Özellikle küreselleşen dünyada kimlik siyaseti üzerinden kutuplaşmalar körükleniyor. Bizim buna karşı en güçlü silahımız, bizi biz yapan manevi değerlerimizdir" diye konuştu.
Erdoğan, ecdadın "birlikte yaşama iradesi" ile hareket ettiğini, bu iradenin bugün de devam etmesi gerektiğini belirtti. "Devletimizin bekası, milletimizin birliği, bu topraklarda yaşayan her bireyin hak ve hukukunun korunmasıyla mümkündür. Bu bilinçle hareket edersek, geleceğe güvenle bakabiliriz" ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca gençlerin sorunları ve beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulunulurken, Bilal Erdoğan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Onların kendilerini iyi yetiştirmeleri, milli ve manevi değerlere bağlı kalmaları gerektiğini söyledi.