Bitlis'in Mutki ilçesinde dün (29 Haziran) babalarıyla birlikte girdikleri derede akıntıya kapılan 3 kardeşten acı haber peş peşe geldi. Olay anında hayatını kaybeden Muhammed Enes'in ardından, akıntıya kapılarak kaybolan 12 yaşındaki Abdulaziz Şeflek'in de cansız bedeni, 103 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından bulundu. Küçük çocuğun cesedi, kaybolduğu noktadan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta, dere yatağında bulundu.
Olay nasıl gerçekleşti?
Edinilen bilgilere göre, Şeflek ailesi, sıcak hava nedeniyle serinlemek amacıyla Mutki ilçesi Koyunlu köyü yakınlarındaki dereye girdi. Baba ile birlikte suya giren üç kardeş, bir anda akıntıya kapıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalede Muhammed Enes Şeflek'in hayatını kaybettiği belirlendi. Kaybolan Abdulaziz ve diğer kardeş için başlatılan arama çalışmaları, 103 kişilik ekiple aralıksız sürdürüldü. Ekipler, drone ve bot desteğiyle dere yatağını taradı.
Bölgede artan dere kazaları
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Doğu Anadolu Bölgesi'nde dere ve göletlerde boğulma vakaları artış gösteriyor. Uzmanlar, özellikle çocukların akıntıya kapılma riskine karşı uyarılarda bulunuyor. Bitlis Valiliği, vatandaşları serinlemek amacıyla dere ve göletlere girmemeleri konusunda uyarırken, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Abdulaziz Şeflek'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bitlis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ailenin diğer çocuğu ise hastanede tedavi altına alındı.
Yetkililerden açıklama
Bitlis Valisi, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Ailemizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Olayın ardından tüm ekiplerimiz seferber oldu. Ne yazık ki iki evladımızı kaybettik. Diğer çocuğumuzun sağlık durumu iyi. Vatandaşlarımızın serinlemek için akarsu ve göletlere girmemeleri hayati önem taşıyor" dedi.
Olay, bölgede büyük üzüntü yaratırken, sosyal medyada da #Şeflek ailesine destek mesajları yayınlanıyor. Yaz aylarında artan boğulma vakaları, yetkilileri önlem almaya yöneltirken, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının hızlandırılması gerektiği ifade ediliyor.