Bingöl'ün Genç ilçesinde arkadaşlarıyla piknik yapmak için gittiği Göriz Çayı kenarında serinlemek amacıyla suya giren 35 yaşındaki Ahmet Kişeçok, bir anda akıntıya kapılarak gözlerden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri ile çevredeki vatandaşların yaklaşık 1 saat süren arama çalışması sonucunda Kişeçok'un cansız bedenine ulaşıldı. Talihsiz adamın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bingöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olay nasıl oldu?
Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Genç ilçesine bağlı kırsal bir bölgede bulunan Göriz Çayı kenarında piknik yapan Ahmet Kişeçok, havanın sıcak olması nedeniyle serinlemek için çaya girdi. Kısa süre sonra akıntıya kapılan Kişeçok, arkadaşlarının gözleri önünde su yüzeyinde kayboldu. Arkadaşlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine AFAD, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşların da katıldığı arama çalışmalarında, Kişeçok'un cansız bedeni kısa sürede bulunarak sudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Kişeçok'un hayatını kaybettiği belirlendi.
Aile yıkıldı
Olayı haber alan Kişeçok'un yakınları sinir krizi geçirirken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ailesinin talihsiz adamın cenazesini teslim almak için hastane önünde beklediği öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Ahmet Kişeçok'un, piknik sırasında suya girme konusunda arkadaşlarının uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.
Boğulma vakalarına dikkat
Türkiye'de her yıl özellikle yaz aylarında çay, nehir, gölet ve denizlerde boğulma vakaları artış gösteriyor. Uzmanlar, serinlemek için suya girilen yerlerin derinlik, akıntı ve zemin yapısının bilinmediğine dikkat çekerek, boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle suyun soğuk olması ve ani akıntıların yaşamı tehdit edebileceği belirtilirken, piknik alanlarında bulunan uyarı levhalarına riayet edilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Bingöl'de yaşanan bu üzücü olay, bir kez daha gösteriyor ki suya girilen yerlerde güvenlik önlemleri ihmal edilmemeli ve vatandaşlar can güvenliğini riske atacak davranışlardan kaçınmalıdır. Yetkililerin de boğulma vakalarının önlenmesi için bölgedeki su kaynaklarında gerekli tedbirleri alması ve denetimleri artırması büyük önem taşıyor.