Beşiktaş, transfer döneminin son günlerinde savunma hattına önemli bir takviye yaptı. Siyah-beyazlı kulüp, Fransa'nın Monaco takımında forma giyen 19 yaşındaki sol bek Kassoum Ouattara'yı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Genç futbolcunun sağlık kontrollerinden geçmek üzere bu akşam saat 20.30'da İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Beşiktaş yönetimi, transferin kısa süre içinde tamamlanacağını ve oyuncunun resmi sözleşmeyi imzalayacağını açıkladı.
Ouattara kimdir?
Kassoum Ouattara, 14 Mart 2005 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaya geldi. Futbol kariyerine Paris FC altyapısında başlayan genç yetenek, 2022 yılında Monaco'ya transfer oldu. Fransız sol bek, Monaco'nun B takımında gösterdiği performansla dikkat çekti. Geçen sezon Monaco'da 5 maçta forma şansı bulan Ouattara, aynı zamanda Fransa U18 ve U19 milli takımlarında da görev yaptı. Hızı ve savunma becerileriyle öne çıkan oyuncu, sol bekin yanı sıra stoper olarak da görev yapabiliyor.
Transfer süreci nasıl gelişti?
Beşiktaş'ın genç futbolcuyu uzun süredir takip ettiği öğrenildi. Özellikle sportif direktör Samet Aybaba'nın raporları doğrultusunda harekete geçen siyah-beyazlı yönetim, Monaco ile kısa sürede anlaşma sağladı. Transfer bonservis bedeliyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Ouattara'nın 4 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtiliyor. Beşiktaş'ın bu transferle sol bek bölgesindeki gençleştirme planını hayata geçirdiği yorumları yapılıyor.
Beşiktaş'ın transfer hedefleri
Kassoum Ouattara transferi, Beşiktaş'ın yaz transfer dönemindeki önemli hamlelerinden biri olarak kayda geçti. Siyah-beyazlı ekip, daha önce forvet hattına Cenk Tosun'u, orta sahaya ise Joao Mario'yu katmıştı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un savunmaya takviye talebi doğrultusunda Ouattara transferi gerçekleşti. Beşiktaş'ın sezon öncesi kampında genç oyuncuya şans vermesi bekleniyor.
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Son yıllarda yaşanan istikrarsızlığın ardından kadroyu gençleştirme ve Avrupa'da rekabetçi olma vizyonu doğrultusunda hareket eden yönetim, Ouattara gibi potansiyelli oyunculara yöneliyor. Sol bek pozisyonunda geçen sezon Arthur Masuaku ve Emrecan Terzioğlu'nun formsuz görüntüsü, bu bölgeye takviye yapılmasını zorunlu kıldı.