Beşiktaş, yeni sezon öncesi kaleci transferinde çifte hamle yapıyor. Siyah-beyazlılar, Alexander Nübel için Bayern Münih ile görüşmelerde sona yaklaşırken, bir yandan da yerli kaleci rotasyonu için Doğan Alemdar transferinde Başakşehir ile prensip anlaşmasına vardı. 23 yaşındaki milli kalecinin transferinin kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor.
Alexander Nübel için geri sayım
Beşiktaş, Alman kaleci Alexander Nübel transferinde de önemli bir mesafe katetti. Bayern Münih ile kiralama ve satın alma opsiyonu konusunda anlaşmaya varan siyah-beyazlı yönetim, Nübel'in de ikna edilmesiyle transferi tamamlamayı hedefliyor. 27 yaşındaki kaleci, geçtiğimiz sezonu Monaco'da kiralık olarak geçirmiş ve performansıyla dikkat çekmişti. Beşiktaş'ın Nübel'i bir yıllığına kiralaması ve sezon sonunda zorunlu satın alma opsiyonunu kullanması bekleniyor.
Doğan Alemdar yerli rotasyonu güçlendirecek
Beşiktaş, Nübel transferinin yanı sıra yerli kaleci ihtiyacını karşılamak için Doğan Alemdar'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Başakşehir ile yapılan görüşmelerde prensip anlaşmasına varan iki kulüp, bonservis bedeli konusunda da anlaştı. Beşiktaş, genç kaleci için 1,5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek. Doğan Alemdar, geçtiğimiz sezon Başakşehir'de 15 maçta forma giymiş ve milli takıma kadar yükselmişti. Beşiktaş'ta Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun ardından üçüncü kaleci olarak görev yapması planlanan Doğan, uzun vadede takımın yerli kalecisi olma hedefi taşıyor.
Beşiktaş'ın kaleci planlaması
Siyah-beyazlılarda kaleci mevkisinde geçtiğimiz sezon yaşanan sakatlıklar ve formsuzluklar, yönetimi transfer yapmaya itti. Mert Günok'un yaşı ve sakatlık geçmişi, Ersin Destanoğlu'nun ise beklentilerin altında kalması, Beşiktaş'ı iki yeni kaleci almaya yöneltti. Nübel'in birinci kaleci, Doğan Alemdar'ın ise rotasyon oyuncusu olarak düşünülmesi, takımın kalesinde rekabeti artıracak. Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, her iki transferi de onaylarken, takımın savunma hattına da takviye yapılmasını istiyor.
Beşiktaş yönetimi, Nübel ve Doğan Alemdar transferlerinin yanı sıra, stoper ve sol bek mevkileri için de çalışmalarını sürdürüyor. Takımın UEFA Konferans Ligi'nde başarılı olması hedeflenirken, transfer döneminin tamamlanmasının ardından kamp kadrosu netleşecek. Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına 10 Temmuz'da başlayacak ve ilk etap kampını Avusturya'da gerçekleştirecek.
Beşiktaş'ın kaleci transferlerindeki ataklığı, kulübün gelecek sezon hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak Nübel ve Doğan gibi oyuncuların uyum süreci, performansları kadar kritik olacak. Özellikle Avrupa kupalarında tecrübeli bir kaleciye duyulan ihtiyaç, Nübel transferinin önemini artırıyor. Doğan Alemdar ise yerli kriterlerini karşılaması ve gelecek vaat etmesi nedeniyle stratejik bir hamle. Beşiktaş'ın bu iki transferle kalede uzun vadeli bir plan yaptığı görülüyor.