TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Beştaş: AK Parti'nin 'Terörsüz Türkiye' sözüne inanmıyoruz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Beştaş: AK Parti'nin 'Terörsüz Türkiye' sözüne inanmıyoruz

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Beştaş, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği sürece ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beştaş, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 'Biz kendi mücadelemize inanıyoruz. AK Parti'ye neden inanalım ya da başka bir partiye neden inanalım?' ifadelerini kullandı.

'Mücadelemiz devam edecek'

Beştaş, konuşmasında, sürecin daha önceki çözüm girişimlerinden farklı olmadığını savundu. Geçmişte yaşanan hayal kırıklıklarına dikkat çeken Beştaş, bu kez de iktidarın samimiyetini sorguladı. 'AK Parti daha önce pek çok söz verdi ama hiçbirini tutmadı. Şimdi yeni bir süreçten bahsediyorlar. Neden güvenelim?' diye sordu. Beştaş, partisinin demokratik siyaset zemindeki mücadelesine devam edeceğini ve bu sürecin Kürt sorununun kalıcı çözümüne hizmet etmesi gerektiğini belirtti.

Sürecin perde arkası

Haberde belirtildiği üzere, 'Terörsüz Türkiye' süreci hükümet tarafından yılbaşından bu yana kamuoyuyla paylaşılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürecin terörün tamamen sona ermesi hedefiyle yürütüldüğünü açıklamıştı. Ancak muhalefet partileri, sürecin şeffaf olmadığı ve siyasi partilerle yeterince istişare yapılmadığı eleştirisinde bulunuyor. DEM Parti cephesi ise, sürecin demokratik bir zeminde ilerlemediğini ve Kürt halkının taleplerinin göz ardı edildiğini öne sürüyor. Beştaş'ın bugünkü açıklamaları, sürece dair muhalefetin duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Uzmanlar, bu tür güvensizlik ifadelerinin sürecin başarısız olma riskini artırdığını belirtiyor. Ancak tarafların diyalog kapısını kapatmadığı da gözleniyor. Gelişmeler, önümüzdeki günlerde siyasetin ana gündem maddelerinden biri olmaya devam edeceğe benziyor. Beştaş'ın çıkışı, hem iktidar hem de kamuoyu nezdinde yankı bulurken, sürecin akıbeti merak konusu oldu.

Etiketler:
DEM PartiPervin BeştaşTerörsüz TürkiyeAK PartiKürt sorunusiyaset

İlgili Haberler

Eğitim-İş: Eğitim sistemi ekonomik ve ideolojik kuşatma altında
Siyaset

Eğitim-İş: Eğitim sistemi ekonomik ve ideolojik kuşatma altında

5 dk önce

Eğitim-İş: Eğitim Sistemi İdeolojik Şiddet Aracına Dönüştü
Siyaset

Eğitim-İş: Eğitim Sistemi İdeolojik Şiddet Aracına Dönüştü

6 dk önce

Geçici koruma altındaki yabancılara çalışma izni muafiyeti getirildi
Siyaset

Geçici koruma altındaki yabancılara çalışma izni muafiyeti getirildi

6 dk önce

Veli-Der'den MEB'e 'Eğitimde Çöküş' Uyarısı: Okullardaki Acı Tablo
Siyaset

Veli-Der'den MEB'e 'Eğitimde Çöküş' Uyarısı: Okullardaki Acı Tablo

9 dk önce