Mardin'in Midyat ilçesinde 4 çocuk annesi Bedriye Naz'ın (32) 5'inci kattan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni tanık beyanları ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eşi Levent Naz (38), suçlamaları reddederek eşinin intihar ettiğini öne sürdü. Ancak tanıkların ifadeleri, olayın bir cinayet olduğuna işaret ediyor. İddiaya göre, Levent Naz, eşini pencereden aşağı attıktan sonra sakin bir şekilde aşağı inmiş ve çevredekilere 'Karımı aşağı attım' diyerek itirafta bulunmuş.
Tanıkların Anlattıkları
Olay, dün akşam saatlerinde Midyat'ın Yeni Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5. katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bedriye Naz ile eşi Levent Naz arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bedriye Naz, apartmanın 5'inci katındaki dairenin penceresinden aşağı düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Bedriye Naz'ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayın hemen ardından Levent Naz, binanın önünde toplananlara 'Onu aşağı attım' diyerek çevredekileri dehşete düşürdü. Görgü tanıklarından biri, ifadesinde olay anını şöyle anlattı: "Biz aşağıda oturuyorduk. Bir anda büyük bir gürültü duyduk. Baktığımızda bir kadın yerde yatıyordu. Ardından Levent aşağı indi ve telaşsız bir şekilde 'Karımı aşağı attım' dedi. Biz şok olduk. O kadar sakindi ki, sanki normal bir şeyden bahsediyordu."
Olay yerine gelen polis ekipleri, Levent Naz'ı gözaltına alırken, kadının cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yapılan ilk incelemede Bedriye Naz'ın bedeninde darp izleri olduğu öne sürüldü. Bu durum, cinayet ihtimalini güçlendirirken, Levent Naz'ın ifadesinde eşinin kendisini pencereden attığını iddia ettiği öğrenildi.
Soruşturma ve Tutuklama
Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerindeki kamera kayıtları incelenmeye alındı. Güvenlik kameralarının, olay anını görüntülediği ve görüntülerde tarafların tartışma anlarının yer aldığı ifade edildi. Levent Naz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan zanlı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Eşim psikolojik sorunları vardı. Sürekli ilaç kullanıyordu. O gün de bunalıma girip kendini pencereden attı" dedi.
Ancak tanık beyanları ve olayın hemen ardından yaptığı 'Onu aşağı attım' şeklindeki açıklamaları, Levent Naz'ın suçunu ortaya koyar nitelikte. Mahkemeye çıkarılan Levent Naz, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporu da şüpheleri artırdı. Raporda, Bedriye Naz'ın vücudunun çeşitli bölgelerinde darp ve zor kullanma izlerine rastlandığı bildirildi.
Kadın Cinayetleri ve Toplumsal Vicdan
Bu acı olay, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Midyat'ta yaşanan bu trajedi, sadece bir aileyi değil, tüm toplumu derinden üzdü. 4 çocuğunu geride bırakan Bedriye Naz'ın ölümü, ailesi ve yakınları tarafından büyük bir acıyla karşılanırken, kadın hakları dernekleri olaya tepki gösterdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü, "Bu ülkede her gün bir kadın, eşi ya da yakını tarafından katlediliyor. Bu cinayetlerin önlenmesi için acilen etkili yasaların uygulanması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerekiyor. Kadınlar güvende değil; bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Levent Naz'ın daha önce de eşine şiddet uyguladığı iddiası da gündeme geldi. Komşuları, sık sık tartışma ve kavga sesleri duyduklarını, ancak polise ihbar etmediklerini belirtti. Bu durum, çevredekilerin duyarsızlığına dikkat çekiyor. Toplumun her kesiminin şiddete karşı duyarlı olması ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunması gerektiği vurgulanıyor.
Bedriye Naz'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze, Midyat'ta toprağa verilirken, kalan 4 çocuğun ise anneannelerine teslim edildiği öğrenildi. Olayın yankıları sürerken, soruşturma devam ediyor.