TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Yaşam

Bayram Sonrası İstanbul'da Trafik Yoğunluğu: İşe Dönüş Zorlu Geçti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bayram Sonrası İstanbul'da Trafik Yoğunluğu: İşe Dönüş Zorlu Geçti

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı. Özellikle Avrupa ve Anadolu yakalarını birbirine bağlayan köprüler ile ana arterlerde araç kuyrukları oluştu. Sürücüler, bayram dönüşü yoğunluğunun yanı sıra işe gitmek için yola çıkanların da etkisiyle uzun süre trafikte kaldı.

Yoğunluğun Sebepleri

Bayram tatili boyunca şehir dışına çıkan birçok İstanbullu, tatilin son gününde dönüş yoluna geçmişti. Ancak pazartesi sabahı işe başlayacak olanların da eklenmesiyle trafik yoğunluğu katlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, sabah 07.00 ile 09.00 arasında trafik yoğunluğu yüzde 80 seviyelerine ulaştı. Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde her iki yönde de uzun araç kuyrukları gözlemlendi.

Alternatif Yollar Uyarısı

Yetkililer, sürücülere toplu taşıma kullanmaları veya alternatif güzergahları tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik birimi, sosyal medya hesaplarından anlık bilgilendirme yaparak sürücüleri trafiğin yoğun olduğu bölgeler hakkında bilgilendirdi. Özellikle TEM Otoyolu ve E-5 karayolunda yoğunluk beklenirken, bazı sürücüler alternatif olarak sahil yolunu veya çevre yollarını kullanmayı tercih etti.

Bayram Dönüşü Trafiğinin Ekonomik Etkileri

Uzun bayram tatillerinin ardından yaşanan bu tür trafik yoğunlukları, şehir ekonomisini de etkiliyor. İşe geç kalan çalışanlar verimlilik kaybına yol açarken, akaryakıt tüketiminin artması da aile bütçelerine yük bindiriyor. Uzmanlar, toplu taşıma altyapısının güçlendirilmesi ve esnek çalışma saatleri gibi çözümlerin bu tür yoğunlukları azaltabileceğini belirtiyor. Ayrıca, bayram tatili planlamalarının daha dengeli yapılması da trafik yoğunluğunu hafifletebilir.

Etiketler:
İstanbultrafik yoğunluğubayram tatiliişe dönüşKurban Bayramı

İlgili Haberler

Yatakta şarj edilen telefon ölüm saçıyor! Uzmanlardan acil uyarı
Yaşam

Yatakta şarj edilen telefon ölüm saçıyor! Uzmanlardan acil uyarı

43 dk önce

16 Temmuz Perşembe Burç Yorumları: Günlük Astroloji Rehberi
Yaşam

16 Temmuz Perşembe Burç Yorumları: Günlük Astroloji Rehberi

1 sa önce

16 Temmuz Perşembe Başak Burcu Günlük Yorumu
Yaşam

16 Temmuz Perşembe Başak Burcu Günlük Yorumu

1 sa önce

Olcay Baykal 88 Yaşında Hayatını Kaybetti
Yaşam

Olcay Baykal 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

2 sa önce