TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Başsavcılıktan AHBAP açıklaması: 6 Şubat depremi için toplanan bağış ve yardımlar araştırılıyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Başsavcılıktan AHBAP açıklaması: 6 Şubat depremi için toplanan bağış ve yardımlar araştırılıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AHBAP Derneği hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dernek tarafından toplanan bağış ve yardımların kullanımına dair iddiaların araştırıldığı belirtildi. Soruşturma, “yoksuzluk” suçlamasıyla yürütülüyor.

Soruşturmanın Detayları

Başsavcılık, AHBAP Derneği’nin deprem sonrası topladığı bağışların usulsüz kullanıldığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında derneğin mali kayıtları ve bağış dağıtım süreci inceleniyor. Yetkililer, şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirileceğini duyurdu.

Deprem Sonrası Yardım Çalışmaları

6 Şubat depremleri, Türkiye’de büyük bir yıkıma yol açmış ve ülke genelinde yardım seferberliği başlatılmıştı. AHBAP Derneği, depremzedelere yönelik yardım faaliyetleriyle ön plana çıkmıştı. Dernek, kurulduğu günden bu yana doğal afetlerde aktif rol üstleniyor. Deprem sonrası toplanan bağışların şeffaf bir şekilde kullanılması kamuoyunun önemli gündem maddelerinden biriydi.

Soruşturma, derneğin bağış tutarlarını ve dağıtımını mercek altına alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi durumunda adli işlemlerin başlatılacağını vurguladı. Dernek yöneticileri ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kamuoyunun Tepkisi

Depremzedelere yardım amacıyla toplanan bağışların akıbeti, toplumda hassasiyetle takip ediliyor. Sivil toplum kuruluşları, yardımların amacına uygun kullanılması için denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi çağrısı yapıyor. Uzmanlar, bu tür soruşturmaların hayırseverlik faaliyetlerine olan güveni korumak adına önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. AHBAP Derneği’ne yönelik iddialar, Türkiye’de yardım kuruluşlarının hesap verebilirliği konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Etiketler:
AHBAPdeprembağışsoruşturmaİstanbul Başsavcılığıyoksuzluk

İlgili Haberler

Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Panik Yarattı
Gündem

Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Panik Yarattı

13 dk önce

Eskişehir'de taşlı sopalı kavgada biri polis 7 yaralı
Gündem

Eskişehir'de taşlı sopalı kavgada biri polis 7 yaralı

13 dk önce

12. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi
Gündem

12. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi

18 dk önce

Eskişehir'de taşlı sopalı kavgada 7 yaralı, polis memuru da hastanede
Gündem

Eskişehir'de taşlı sopalı kavgada 7 yaralı, polis memuru da hastanede

23 dk önce