UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turunda temsilcimiz Başakşehir, Finlandiya ekibi Inter Turku ile karşılaşacak. Mücadelenin hakem heyeti belli oldu. 22 Temmuz Çarşamba günü saat 20.45'te başlayacak maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Juan Martinez Munuera yönetecek. Yardımcılıklarını aynı ülkeden Inigo Prieto ve Cesar Noval yapacak. Dördüncü hakem ise Javier Alberola Rojas olacak.
Hakem Juan Martinez Munuera'nın Kariyeri
1982 doğumlu Munuera, 2015 yılından bu yana FIFA kokartı taşıyor. La Liga'da 100'ün üzerinde maç yöneten tecrübeli hakem, Avrupa kupalarında da sık sık görev alıyor. Daha önce Türk takımlarının maçlarında bulunmadı. Munuera, bu sezon UEFA Konferans Ligi'nde ilk kez düdük çalacak.
Maç Öncesi İki Takımın Durumu
Başakşehir, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de beşinci sırayı alarak Avrupa'ya gitmeye hak kazanmıştı. Takım, yeni sezon hazırlıklarını tesislerinde sürdürüyor. Inter Turku ise Finlandiya Ligi'nde sezon başından bu yana 14 maça çıktı ve 8 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor. İki takım arasında daha önce resmi bir maç oynanmadı.
Başakşehir'de Eksikler ve Strateji
Turuncu-lacivertli ekipte sakatlık bulunmazken, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun sahaya en güçlü kadroyu sürmesi bekleniyor. Inter Turku karşısında hücum varyasyonlarına ağırlık verileceği ifade ediliyor. Savunmada ise dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Finlandiya temsilcisi, hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışacak.
Maçın rövanşı 29 Temmuz'da Finlandiya'da oynanacak. Başakşehir, ev sahibi avantajını kullanarak ilk maçta fark yaratmak istiyor. Taraftarların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Stat biletleri satışa çıktı. Başakşehir yönetimi, maç öncesi tüm önlemleri aldı.
Avrupa'da Türk takımlarının başarılı olması ülke puanı açısından önem taşıyor. Başakşehir, bu turu geçerek bir üst tura çıkmayı hedefliyor. Rakip Inter Turku ise tecrübesiz bir ekip olarak değerlendirilse de, sahada sürpriz yapabilecek potansiyele sahip.