Bartın'da öğle saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış, kent genelinde olumsuzluklara neden oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi. Devrilen direkler, enerji nakil hatlarında hasara yol açtı ve kent merkezinde yaklaşık 30 dakika süren elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti sırasında binalarda mahsur kalan vatandaşlar için itfaiye ve AFAD ekipleri seferber oldu. Asansörlerde mahsur kalan 10'dan fazla kişi, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı.
Elektrik Kesintisi ve Asansörde Mahsur Kalanlar
Kuvvetli rüzgarın etkisiyle devrilen elektrik direkleri, Bartın genelinde enerji dağıtımını olumsuz etkiledi. Enerji sağlayıcı firma yetkilileri, kesintinin yaklaşık 30 dakika sürdüğünü ve ekiplerin arızalara müdahale ettiğini bildirdi. Elektrik kesintisi sırasında özellikle yüksek katlı binalarda asansörde kalan vatandaşlar panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, asansörlerde mahsur kalan 10'dan fazla kişiyi güvenli şekilde tahliye etti. Kurtarma çalışmaları sırasında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.
Meteorolojik Uyarı ve Alınan Önlemler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bartın çevresinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Yetkililer, vatandaşları devrilen ağaç ve direklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bartın Belediyesi ve AFAD ekipleri, olumsuz hava koşullarına karşı teyakkuz halinde. Ekipler, devrilen ağaçları ve direkleri kaldırmak için çalışma başlattı. Kentte hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.
Olayın Ardından İnceleme ve Değerlendirme
Uzmanlar, iklim değişikliğiyle birlikte bu tür ani ve şiddetli hava olaylarının sıklığının arttığını belirtiyor. Bartın'da yaşanan olay, altyapı dayanıklılığının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Elektrik dağıtım şirketleri, benzer durumlarda daha hızlı müdahale için acil durum planlarını gözden geçirmeli. Vatandaşların da fırtına sırasında asansör kullanmaktan kaçınması ve güvenli alanlarda bulunması gerekiyor. Yetkililer, olumsuz hava koşullarının devam edebileceğini belirterek uyarılarını sürdürüyor.