TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Bakan Yumaklı: Yılda 1,3 Milyon Gıda Denetimi Yapıyoruz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Yumaklı: Yılda 1,3 Milyon Gıda Denetimi Yapıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Gıda Güvenilirliği Günü kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye'de yılda ortalama 1,3 milyon gıda denetimi gerçekleştirildiğini belirtti. Bakan Yumaklı, "Amacımız sadece üretmek değil, soframıza gelen her bir ürünün izlenebilir ve uluslararası standartlarda güvenilir olmasını sağlamaktır" ifadesini kullandı. Gıda güvenilirliğinin, tüketici sağlığı ve gıda ticareti açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Denetimlerin Kapsamı ve İzlenebilirlik

Bakan Yumaklı, denetimlerin üretimden tüketime kadar her aşamada yapıldığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, gıda işletmelerini düzenli olarak denetlediğini, ayrıca ihbar ve şikayetler üzerine de ani denetimler gerçekleştirdiğini aktardı. İzlenebilirlik sistemlerinin güçlendirildiğini, böylece herhangi bir olumsuzluk durumunda ürünün kaynağına hızlıca ulaşılabildiğini belirtti. Bakan, "Gıda güvenilirliği, sadece bir sağlık meselesi değil, aynı zamanda ekonomik ve itibar konusudur" diye konuştu.

Uluslararası Standartlar ve Ticari Etkiler

Türkiye'nin, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası kuruluşların gıda güvenilirliği standartlarına uyum sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yumaklı, bu sayede Türk gıda ürünlerinin ihracatının arttığını söyledi. Özellikle yaş meyve-sebze, et ve süt ürünleri ile işlenmiş gıdalarda güvenilirlik algısının yükseldiğini belirtti. Bakan, "Tüketicilerin güvenini kazanmak, uzun vadeli ticari başarının anahtarıdır" dedi.

Dünya Gıda Güvenilirliği Günü'nün, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları teşvik etmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Herkesin güvenilir gıdaya erişimi, temel bir insan hakkıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gıda güvenilirliği konusunda son yıllarda önemli ilerleme kaydettiğini belirten Bakan, tüm paydaşlara çağrıda bulunarak denetim süreçlerine destek olmalarını istedi. Bakanlık verilerine göre, 2023 yılında yapılan 1,3 milyon denetim sonucunda uygunsuz bulunan ürünler toplatılırken, ilgili işletmelere idari para cezaları uygulandı. Gıda güvenilirliği alanında eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının da aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Etiketler:
gıda güvenilirliğidenetimtarım ve orman bakanlığıibrahim yumaklıdünya gıda güvenilirliği günü

İlgili Haberler

İstanbul Fatih'te bıçaklı kavga! 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Gündem

İstanbul Fatih'te bıçaklı kavga! 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

11 dk önce

📰
Gündem

AK Parti MKYK, Erdoğan Başkanlığında Toplandı

16 dk önce

AK Parti MKYK, Erdoğan Başkanlığında Toplandı
Gündem

AK Parti MKYK, Erdoğan Başkanlığında Toplandı

21 dk önce

Aydın'ın Dünyaca Ünlü Sarılop İncirinde Hasat Başladı: Rekor Bekleniyor
Gündem

Aydın'ın Dünyaca Ünlü Sarılop İncirinde Hasat Başladı: Rekor Bekleniyor

26 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe