TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Son Dakika SON DAKİKA

Bakan Yumaklı: Ormanda Ateş Yakmayın, Alev Çıkaran Faaliyetlerden Uzak Durun

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Yumaklı: Ormanda Ateş Yakmayın, Alev Çıkaran Faaliyetlerden Uzak Durun

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, "Ormanda veya açık alanda ateş yakmayalım. Alev çıkmasına sebep olabilecek tüm faaliyetlerden uzak duralım" ifadelerini kullandı. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarının sıklaştığına dikkati çeken Yumaklı, herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Yangınlara Karşı Alınacak Tedbirler

Bakan Yumaklı, orman yangınlarının büyük bir bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirterek, ateş yakma, anız yakma, piknik ateşi gibi etkinliklerin yangına sebebiyet verebileceğini ifade etti. Bu tür faaliyetlerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgulayan Yumaklı, vatandaşların ormanlık alanlarda sigara izmariti atmaması ve cam şişe gibi güneş ışığını odaklayabilecek nesneleri bırakmaması konusunda da uyardı. Ayrıca, orman yangını görüldüğünde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi gerektiğini söyledi.

Geçmiş Yangınlar ve Önlemler

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde büyük orman yangınları yaşandı. 2021 yılında Manavgat, Marmaris ve Bodrum gibi turistik bölgelerde çıkan yangınlar büyük hasara yol açmıştı. Bu yangınların ardından devlet, yangın söndürme ekiplerini güçlendirme, uçak ve helikopter filosunu genişletme kararı almıştı. Bakan Yumaklı, alınan tüm önlemlere rağmen vatandaşların duyarlılığının da hayati önem taşıdığını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, son beş yılda orman yangınlarının yüzde 80'inden fazlası insan kaynaklı sebeplerle çıktı. Bu nedenle bireysel tedbirler, yangınların önlenmesinde en etkili yöntem olarak öne çıkıyor. Bakan Yumaklı, ormanların Türkiye'nin akciğerleri olduğunu hatırlatarak, herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler:
orman yangınıİbrahim Yumaklıuyarıyangın önlemiçevre

İlgili Haberler

EMG'de 19 bin 96 personele yeni görev yeri: Atamalar saat 18.00'de açıklanacak
Son Dakika

EMG'de 19 bin 96 personele yeni görev yeri: Atamalar saat 18.00'de açıklanacak

1 sa önce

15 Haziran 2026 Depremleri: AFAD ve Kandilli Son Verileri Açıkladı
Son Dakika

15 Haziran 2026 Depremleri: AFAD ve Kandilli Son Verileri Açıkladı

3 sa önce

Göçmen kaçakçılığı şüphelisi İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
Son Dakika

Göçmen kaçakçılığı şüphelisi İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

3 sa önce

Şanlıurfa'da 10 katlı apartmanda yangın söndürüldü
Son Dakika

Şanlıurfa'da 10 katlı apartmanda yangın söndürüldü

16 sa önce