TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Doğu'da Uçağımız Kalmadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Uraloğlu: Orta Doğu'da Uçağımız Kalmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'nda bekleyen 9 Türk sahipli gemiden 7'sinin çıkma talebi olduğunu belirterek sürecin takip edildiğini açıkladı. Bakan, Orta Doğu ya da Körfez bölgesinde kalan Türk uçağı bulunmadığını da sözlerine ekledi. Bu açıklamalar, bölgedeki jeopolitik gerilimlerin ticari taşımacılığa etkisini değerlendirme amacı taşıyor.

Hürmüz Boğazı'ndaki Gemi Trafiği ve Çıkış Talepleri

Bakan Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'nda bekleyen 9 Türk sahipli gemiden 7'sinin çıkış için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Bu gemilerin durumu, bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatle izleniyor. Geriye kalan 2 geminin ise çıkış talebinin olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Uraloğlu, "Onları takip ediyoruz. Çıkış taleplerini değerlendiriyoruz ve süreci koordine ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hava Taşımacılığında Durum

Bakan, Orta Doğu ve Körfez bölgesinde Türk uçağı kalmadığını vurguladı. Bu açıklama, bölgede artan tansiyonun hava yolu taşımacılığına yansımasıyla ilgili endişeleri gidermeye yönelikti. Türk Hava Yolları ve diğer taşıyıcıların uçuşlarını geçici olarak durdurmasının ardından, kalan uçakların tahliye edildiği belirtildi.

Bölgesel Gerilimler ve Ticari Etkileri

Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler, İran'ın Hürmüz Boğazı'na yönelik tehditleri ve İsrail-Hamas çatışmasının bölgeye yayılma riski, ticari taşımacılıkta aksamalara yol açıyor. Türkiye, bu bölgede faaliyet gösteren gemilerini ve uçaklarını güvence altına almak için önlemler alırken, alternatif rotaları da değerlendiriyor. Uraloğlu, "Gemilerimizin güvenliği bizim için öncelikli. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Uzmanlar, Hürmüz Boğazı'nın küresel petrol arzındaki kritik rolüne dikkat çekiyor. Boğazdan günlük yaklaşık 20 milyon varil petrol geçiyor. Olası bir kapatma, enerji fiyatlarında ciddi dalgalanmalara neden olabilir. Türkiye'nin bu bölgedeki ticari varlığı, enerji ve lojistik sektörleri açısından stratejik önem taşıyor. Bakanın açıklamaları, bu hassas dengede atılan adımları ve kamuoyunu bilgilendirme çabasını yansıtıyor.

Etiketler:
bakan uralogluorta doguucakgemihumuz bogaziekonomiticaret

İlgili Haberler

Bitcoin iki ay sonra kritik seviyenin altına düştü: Piyasada kan kaybı sürüyor
Ekonomi

Bitcoin iki ay sonra kritik seviyenin altına düştü: Piyasada kan kaybı sürüyor

7 dk önce

Mayıs'ta Türkiye otomobil pazarı yüzde 22 daraldı
Ekonomi

Mayıs'ta Türkiye otomobil pazarı yüzde 22 daraldı

9 dk önce

Faktoring sektörü ilk çeyrekte 534 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştı
Ekonomi

Faktoring sektörü ilk çeyrekte 534 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştı

13 dk önce

ABD hükümeti 1,8 milyar dolarlık tazminat planını rafa kaldırdı
Ekonomi

ABD hükümeti 1,8 milyar dolarlık tazminat planını rafa kaldırdı

21 dk önce