TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bakan Tekin: Öğretmenlerin Fedakarlıklarını Göz Ardı Etmiyoruz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Tekin: Öğretmenlerin Fedakarlıklarını Göz Ardı Etmiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okul öğretmenleri ve mülakat mağduru öğretmenlerin ‘Geçinemiyoruz’ diyerek başlattığı açlık grevinin 10. gününde sessizliğini bozdu. Bakan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenlerimizin fedakarlıklarını göz ardı etmiyoruz. Sorunlarının çözümü için ilgili kurumlarla koordinasyon halindeyiz” ifadelerini kullandı. Açlık grevi eylemi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde eş zamanlı olarak devam ediyor.

Eylemin Arka Planı ve Talepler

Özel okul öğretmenleri ve mülakat mağduru öğretmenlerden oluşan bir grup, düşük maaşlar ve iş güvencesine ilişkin sorunlarını dile getirmek için 4 Nisan'da açlık grevine başlamıştı. Eylemciler, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin maaşlarının asgari ücret düzeyinde seyrettiğini, kamuya atanamayan mülakat mağduru öğretmenlerin ise belirsizlik içinde olduğunu belirtiyor. Talepler arasında özel okul öğretmenlerine devlet güvencesi sağlanması, mülakat sisteminin kaldırılması ve kadrolu istihdam hakkı bulunuyor.

Bakan Tekin'in Açıklamaları

Bakan Tekin, açıklamasında öğretmenlerin taleplerinin farkında olduklarını vurgulayarak, “Hiçbir öğretmenimizin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Ancak sorunların çözümü yasal çerçevede ve belli bir takvim içinde ilerlemektedir” dedi. Bakan, ayrıca MEB bünyesinde oluşturulan bir çalışma grubunun konuyu detaylı olarak incelediğini ve rapor hazırladığını belirtti.

Muhalefetten Tepkiler

Eylemin 10. gününde muhalefet partileri de sürece dahil oldu. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri eylemcileri ziyaret ederek destek mesajı verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Öğretmenler açlık grevinde, hükümet ise 'Bekleyin' diyor. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise “Öğretmenlerimiz için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Öğretmenlerin Durumu ve Sektörel Bağlam

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen bulunuyor. Bunların yaklaşık 150 bini özel okullarda çalışıyor. Özel okul öğretmenlerinin maaşları, okul türüne ve bölgeye göre büyük farklılık gösteriyor; bazı öğretmenler asgari ücretin altında ücretle çalıştırılıyor. Mülakat mağduru öğretmenlerin sayısı ise son yıllarda artış göstererek 100 bine yaklaştı. KPSS'de yüksek puan almasına rağmen mülakatta elenen öğretmenler, adil bir atama sistemi talebinde bulunuyor.

Bu gelişmeler, Türkiye'de eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorlukları bir kez daha gündeme taşıdı. Uzmanlar, öğretmen maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve özel okul öğretmenlerinin sendikal haklarının sınırlı olduğunu vurguluyor. Açlık grevinin nasıl sonuçlanacağı merak konusu olurken, Bakan Tekin'in açıklaması eylemciler tarafından 'yetersiz' olarak nitelendirildi. Eylemci öğretmenler, “Somut adımlar atılmadığı sürece eyleme devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Etiketler:
açlık greviöğretmenBakan TekinMEBmülakat mağduruözel okuleylem

İlgili Haberler

Almanya'da AfD Yükselişi Ekonomik Kriz Endişelerini Artırıyor
Siyaset

Almanya'da AfD Yükselişi Ekonomik Kriz Endişelerini Artırıyor

10 dk önce

Mekke İttifakı İstanbul'da: Savunma Komitesi İlk Kez Toplanıyor
Siyaset

Mekke İttifakı İstanbul'da: Savunma Komitesi İlk Kez Toplanıyor

39 dk önce

Motorinin litre fiyatına zam: Eylül'de akaryakıta dev artış
Siyaset

Motorinin litre fiyatına zam: Eylül'de akaryakıta dev artış

44 dk önce

RTÜK Üyesi Taşcı: NTV'deki 'Nusayri Katliamı' Sözleri Suçtur
Siyaset

RTÜK Üyesi Taşcı: NTV'deki 'Nusayri Katliamı' Sözleri Suçtur

50 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe
valid.tr SPONSORLU
Google Maps’teki her kategori ve bölge için işletme listesi indirin — isim, telefon, adres ve web sitesi tek dosyada, kod bilgisi gerekmeden.
İşletme listesi indir Sektör rehberi
Diş klinikleri Kuyumcular Emlak ofisleri Avukatlar Eczaneler