TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Ekonomi

Bakan Şimşek: Ekonomimiz 23 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Şimşek: Ekonomimiz 23 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı çoklu şoklara rağmen büyümesini 23 çeyrektir kesintisiz sürdürdüğünü belirterek, milli gelirin yıllıklandırılmış olarak 1,6 trilyon doları aştığını duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekonominin dirençli yapısına vurgu yaparak, "Türkiye ekonomisi, küresel belirsizliklere rağmen istikrarlı büyüme performansını koruyor" ifadelerini kullandı.

Büyüme Verileri ve Ekonomik Göstergeler

Bakan Şimşek'in paylaştığı verilere göre, Türkiye ekonomisi 2018 yılından bu yana kesintisiz büyüme kaydetti. Bu süreçte pandemi, jeopolitik gerilimler ve küresel enflasyon gibi zorluklara rağmen büyüme trendi devam etti. Milli gelirdeki artış, kişi başına düşen gelirde de iyileşmeye işaret ediyor. Ekonomistler, 23 çeyrek süren büyümenin, Türkiye'nin potansiyel büyüme hızına yakın bir seyir izlediğini belirtiyor.

İhracat ve İstihdamdaki Gelişmeler

Büyümenin temel dinamikleri arasında ihracattaki artış ve istihdamın güçlenmesi yer alıyor. Bakan Şimşek, ihracatın mal ve hizmet olarak genişlediğini, istihdam oranlarının yükseldiğini vurguladı. Ayrıca, turizm gelirlerindeki toparlanmanın da büyümeye olumlu katkı sağladığı ifade edildi. Hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarının etkisiyle cari açıkta da iyileşme gözlendi.

Küresel Ekonomik Görünüm

Dünya ekonomisinde yavaşlama sinyalleri olmasına rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi dikkat çekiyor. Uluslararası kuruluşlar, Türkiye'nin 2024 yılı büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ederken, enflasyonla mücadelede atılan adımların etkisi merak ediliyor. Bakan Şimşek, para ve maliye politikalarının eşgüdüm içinde yürütüldüğünü, bu sayede kalıcı fiyat istikrarı hedeflendiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin 23 çeyrek kesintisiz büyümesi, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar için güven verici bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Ancak uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini savunan ekonomistler de bulunuyor. Enflasyon ve işsizlik gibi kronik sorunların çözümü, büyümenin refaha dönüşmesi açısından kritik öneme sahip.

Etiketler:
Mehmet Şimşekekonomibüyümemilli gelirTürkiye ekonomisi

İlgili Haberler

Horoz dövüşüne 508 bin TL ceza: 39 kişiye işlem
Ekonomi

Horoz dövüşüne 508 bin TL ceza: 39 kişiye işlem

7 dk önce

İngiltere'de imalat sektörü 4 yılın zirvesinde: PMI 53,9
Ekonomi

İngiltere'de imalat sektörü 4 yılın zirvesinde: PMI 53,9

8 dk önce

İstanbul'da mayıs enflasyonu: Lokanta ve oteller fiyat artışında başı çekti
Ekonomi

İstanbul'da mayıs enflasyonu: Lokanta ve oteller fiyat artışında başı çekti

15 dk önce

Bakan Şimşek: Büyüme Kesintisiz 23 Çeyrek Sürdü
Ekonomi

Bakan Şimşek: Büyüme Kesintisiz 23 Çeyrek Sürdü

15 dk önce