Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman programı kapsamında duygusal bir ziyarete imza attı. Bakan Kurum, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 9 yakınını kaybeden ve 40 günlük torunu Yusuf Berk'i tek başına büyüten Abdullah Çelik'i yeni evinde ziyaret etti. Ziyarette gözyaşlarına hâkim olamayan Çelik, "Ben bir Yusuf'a sahip çıkmışım çok mu?" sözleriyle duygulandırdı.
Bakan Kurum'dan anlamlı ziyaret
Bakan Kurum, Adıyaman'da depremzedeler için yapılan konutları yerinde incelerken, Abdullah Çelik ve torunu Yusuf Berk'i de unutmadı. Çelik'in yeni evine misafir olan Kurum, bir süre sohbet etti. Ziyarette Çelik, bakanın elini öpmek istedi ancak Kurum buna izin vermeyerek Çelik'e sarıldı.
Abdullah Çelik, 6 Şubat depremlerinde oğlu, gelini ve diğer yakınları olmak üzere 9 aile ferdini kaybetti. Enkaz altında kalan 40 günlük torunu Yusuf Berk ise sağ kurtarıldı. O günden beri torununa tek başına bakan Çelik, "Hiçbir şey istemiyorum, sadece Yusuf'a sahip çıkmak istiyorum" dedi. Bakan Kurum ise "Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Yusuf, hepimizin evladı" karşılığını verdi.
Deprem bölgesinde konut sevinci
Bakan Kurum, Adıyaman'da ayrıca deprem konutlarının teslim sürecini denetledi. Bugüne kadar bölgede on binlerce konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Kurum, yıl sonuna kadar hedeflenen sayıya ulaşılacağını söyledi. Depremzedelerin yüzünü güldürmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan, "Her bir vatandaşımızın yarasını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
Ziyaret sırasında Çelik'in komşuları da bakanın ilgisinden memnun kaldıklarını dile getirdi. Bir komşu, "Abdullah amca gerçekten çok zor günler geçirdi. Devletin desteği sayesinde ayakta kalabildi" ifadelerini kullandı.
Depremzedelerin dramı ve dayanışma
6 Şubat depremleri, Türkiye'de 11 ili etkilemiş ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Deprem sonrası binlerce çocuk yetim veya öksüz kaldı. Abdullah Çelik gibi dedeler, nineler torunlarına sahip çıkarken, devlet de sosyal yardım ve konut projeleriyle depremzedelerin yanında oldu. Bakan Kurum'un bu ziyareti, depremzedelerle dayanışmanın somut bir örneği olarak kayıtlara geçti.
Uzmanlar, deprem sonrası psikolojik desteğin önemine vurgu yaparken, toplumsal dayanışmanın iyileşme sürecinde kritik rol oynadığını belirtiyor. Bu tür ziyaretler, yalnızca maddi değil manevi desteğin de ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.