TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bakan Işıkhan ve sendika liderleri Cenevre’de bir araya geldi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Işıkhan ve sendika liderleri Cenevre’de bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 114'üncü Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde, Türkiye'nin Cenevre Daimi Temsilciliği konutunda düzenlenen bir resepsiyonda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi. Görüşme, işçi ve memur sendikalarının uluslararası platformlardaki temsiliyetini güçlendirme amacı taşıyan temaslar kapsamında gerçekleşti.

Resepsiyonda işçi ve memur sendikalarıyla buluşma

ILO konferansı vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Memur-Sen liderleriyle kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Türkiye'nin çalışma hayatında yaşanan güncel gelişmeler, uluslararası standartlara uyum süreci ve sosyal diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesi ele alındı. Bakan Işıkhan, konuşmasında Türkiye'nin çalışma yaşamındaki reformlarına dikkat çekerek, sendikalarla iş birliğinin önemini vurguladı. Sendika başkanları da uluslararası alanda Türk işçi ve memurlarının sesini duyurmanın kritik olduğunu ifade etti.

ILO Konferansı'nda Türkiye'nin mesajları

Bakan Işıkhan, konferans süresince katıldığı oturumlarda, adil işe erişim, sosyal koruma ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin çalışmalarını anlattı. İkili temaslarında, sendika liderlerinin de desteğiyle Türkiye'nin ILO nezdindeki görünürlüğünü artırmayı hedefledi. Bu buluşma, Bakan Işıkhan'ın sendika temsilcileriyle Cenevre'de yaptığı ilk resmi temas olarak kaydedilirken, çalışma hayatına yönelik yeni düzenlemelerin sinyali olarak yorumlandı.

Sendika liderleri, Cenevre'deki temasları kapsamında ILO yetkilileriyle de ayrıca görüşmeler yapacak. Heyet, Türkiye'deki işçi ve memur haklarına ilişkin somut adımlar atılması için uluslararası kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, tarafların çalışma barışına katkı sağlayacak ortak projeler üzerinde mutabık kaldığı bildirildi.

Etiketler:
Bakan IşıkhanTÜRK-İŞHAK-İŞMemur-SenCenevreILOçalışma hayatısendika

İlgili Haberler

Necdet Saraç'tan 'mutlak butlan' tepkilerine yanıt: 'Aslolan partide değil ülkede iktidar
Siyaset

Necdet Saraç'tan 'mutlak butlan' tepkilerine yanıt: 'Aslolan partide değil ülkede iktidar

4 dk önce

Kemal Anadol Ayvalık'ta Okurlarıyla Buluşuyor
Siyaset

Kemal Anadol Ayvalık'ta Okurlarıyla Buluşuyor

7 dk önce

Yeşile adanan bir hayat hafızalarda yeniden filizlendi
Siyaset

Yeşile adanan bir hayat hafızalarda yeniden filizlendi

10 dk önce

YSK gerekçeli kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu koltuğunda kalacak
Siyaset

YSK gerekçeli kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu koltuğunda kalacak

13 dk önce