TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bakan Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 29 şüpheli var

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 29 şüpheli var

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yılında yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada 29 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı. Bakan Gürlek, dosyada FETÖ'nün mahrem yapılanması, Adil Öksüz bağlantısı ve ByLock kayıtlarına yönelik incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Soruşturmanın detayları

Gürlek, yaptığı yazılı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Kazanın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen dosyanın kapatılmadığını ifade eden Bakan, "29 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 9'u tutuklanmıştır" dedi. Soruşturma kapsamında, dönemin askeri ve mülki yetkilileri ile sivil şahısların ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

FETÖ ve Adil Öksüz bağlantısı

Bakan Gürlek, açıklamasında FETÖ'nün mahrem yapılanmasına ve Adil Öksüz'e dikkat çekti. Öksüz'ün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından firari olarak arandığı biliniyor. Gürlek, "Soruşturmada FETÖ'nün mahrem imamları ve Adil Öksüz'ün irtibatları incelenmektedir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ByLock kullanımına ilişkin tespitlerin de değerlendirildiği kaydedildi.

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ta doğdu. Veteriner hekim olan Yazıcıoğlu, siyasete girdi ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucusu oldu. 25 Mart 2009'da seçim çalışmaları sırasında Kahramanmaraş'ta bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından çeşitli komplo teorileri ortaya atılmış, dosya uzun süre kamuoyunun gündeminde kalmıştı.

BBP yönetimi ve ailesi, kazaya ilişkin adli sürecin takipçisi olduklarını belirtiyor. Bakan Gürlek'in açıklaması, soruşturmanın halen aktif olduğunu ve yeni deliller ışığında genişletildiğini gösteriyor. Kamuoyu, dosyadaki gelişmeleri merakla bekliyor.

Bu son açıklama, Muhsin Yazıcıoğlu davasının sadece bir kaza değil, aynı zamanda siyasi bir soruşturma boyutu taşıdığını ortaya koyuyor. FETÖ bağlantıları, dosyanın darbe girişimi sonrası yeniden ele alındığına işaret ediyor.

Etiketler:
Muhsin YazıcıoğluAdalet BakanıAkın Gürlekhelikopter kazasıFETÖAdil Öksüzsoruşturma

İlgili Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yılı: Yeni senaryolar masada
Siyaset

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yılı: Yeni senaryolar masada

12 dk önce

Perdeden Tayta: Memleket Halleri ve Sanatın Sınırları
Siyaset

Perdeden Tayta: Memleket Halleri ve Sanatın Sınırları

12 dk önce

CHP'ye yönelik 'bölünme' iddiaları ve ittifak denklemi
Siyaset

CHP'ye yönelik 'bölünme' iddiaları ve ittifak denklemi

13 dk önce

Ahbap' ilişkisiyle etik çöktü: Milyonlarca dolar buharlaştı
Siyaset

Ahbap' ilişkisiyle etik çöktü: Milyonlarca dolar buharlaştı

17 dk önce