Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Terörsüz Türkiye sürecinin en başından itibaren şehit yakınları ve gazilerle birlikte yürütüldüğünü belirterek, "Biz bizzat şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte inşa ettik. Onlar olmadan bu süreç inşa edilemez." ifadelerini kullandı. Bakan Göktaş, konuşmasında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparken, toplumsal mutabakatın önemine dikkat çekti.
"Onların Fedakarlıkları Olmadan Başarı Mümkün Değildi"
Bakan Göktaş, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Terörsüz Türkiye hedefinin yalnızca güvenlik tedbirleriyle değil, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle hayata geçirilebileceğini kaydetti. Şehit yakınlarının ve gazilerin bu süreçteki rolünün altını çizen Göktaş, "Onların fedakarlıkları olmadan bugünlere gelmemiz mümkün değildi. Devletimiz, milletimiz olarak her zaman yanlarındayız" dedi. Bakan, aile politikaları kapsamında şehit yakınları ve gazilere yönelik yürütülen çalışmalardan da söz etti.
"Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla Çalışıyoruz"
Göktaş, terörle mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil, tüm devlet kurumlarının ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. "Terörsüz Türkiye vizyonu doğrultusunda atılan adımlar, devletimizin şehit yakınlarına ve gazilere vefasının bir göstergesidir" diyen Bakan, sosyal hizmet modellerinin de bu anlayışla güçlendirildiğini ifade etti. Bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilere psikososyal destek, ekonomik yardımlar ve eğitim imkanları sunduklarını hatırlatan Göktaş, toplumun bu konudaki duyarlılığının her geçen gün arttığını vurguladı.
Kamuoyuna Çağrı
Bakan Göktaş, açıklamasında tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Devletimizin bu mücadelesine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, terör sadece güvenlik güçlerimizin değil, hepimizin ortak düşmanıdır" şeklinde konuştu. Terörsüz Türkiye sürecinin şeffaf bir şekilde ilerlediğini savunan Bakan, bu sürecin başarısı için toplumun tüm kesimlerinin desteğinin kritik önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Terörle mücadelede gelinen noktada, Türkiye'nin bölgesinde istikrar unsuru olma hedefini sürdürdüğüne dikkat çeken Göktaş, "Bugün dünya genelinde terör örgütlerine karşı en etkili mücadele veren ülkelerden biriyiz. Bu başarının arkasında şehitlerimizin aziz hatıraları ve gazilerimizin kahramanlıkları yatmaktadır" dedi.
Açıklamasının sonunda Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gazilerle ilgili projelerin artarak devam edeceğinin müjdesini verdi. "Onların yüzünü güldürmek, bizim en büyük görevimizdir" diyen Bakan, Bakanlık olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.
Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen şehit yakınları ve gazilere yönelik etkinliklerin devam ettiğini aktaran Göktaş, "Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, son bir yılda şehit yakını ve gazilere yönelik sosyal yardım bütçesi önemli ölçüde artırıldı, psikososyal destek ekipleri güçlendirildi. Ayrıca, gazilerin mesleki eğitim ve istihdam olanaklarını artırmaya yönelik yeni projeler üzerinde çalışıldığı belirtildi.