TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bakan Fidan, Moskova'da Putin'in danışmanlarıyla bir araya geldi

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Bakan Fidan, Moskova'da Putin'in danışmanlarıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ziyareti kapsamında Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve uluslararası işbirliği konuları ele alındı. Bakan Fidan'ın Moskova temasları, iki ülke arasındaki diplomatik diyaloğun sürdürülmesi açısından önem taşıyor.

Görüşmenin detayları

Bakan Fidan, Kremlin'de gerçekleşen toplantıda Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Toplantıda, Suriye, Libya ve Ukrayna'daki son durum değerlendirildi. Ayrıca, enerji işbirliği ve ticaret hacminin artırılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden canlandırılması için ortak çaba sarf etme konusunda mutabık kaldı.

Bölgesel ve küresel bağlam

Türkiye ve Rusya, birçok bölgesel konuda farklı pozisyonlara sahip olsa da, diyalog kanallarını açık tutmaya özen gösteriyor. İki ülke arasındaki ilişkiler, zaman zaman gerilimli dönemlerden geçse de, ekonomik ve enerji alanındaki karşılıklı bağımlılık nedeniyle işbirliği zemini korunuyor. Bakan Fidan'ın bu ziyareti, Moskova ile Ankara arasındaki iletişim köprüsünün canlılığını göstermesi bakımından dikkat çekiyor. Özellikle Suriye'deki gelişmeler ve Ukrayna savaşının etkileri, iki ülkenin ortak gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Etiketler:
Hakan FidanMoskovaPutinTürkiye-Rusya ilişkileridiplomasi

İlgili Haberler

Erdoğan: Terör Engelini Aradan Çekip Türkiye'yi Geleceğe Hazırlayacağız
Siyaset

Erdoğan: Terör Engelini Aradan Çekip Türkiye'yi Geleceğe Hazırlayacağız

10 dk önce

İstanbul'da 3 ilçe belediye başkanı AK Parti'ye katıldı
Siyaset

İstanbul'da 3 ilçe belediye başkanı AK Parti'ye katıldı

11 dk önce

Erdoğan: AK Parti, bir Türkiye kitabıdır
Siyaset

Erdoğan: AK Parti, bir Türkiye kitabıdır

15 dk önce

Erdoğan: Türkiye'nin Açık Ara Birinci Partisiyiz
Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin Açık Ara Birinci Partisiyiz

25 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe