Türk sinemasının yeni yapımlarından, yönetmen Mesut Gengeç imzalı “Bağ Bozumu”, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali (Eurasia-Kinofest)’nden ödülle döndü. Festivalde gösterilen film, jüri tarafından “En İyi Görüntü Yönetimi” ödülüne layık görüldü. 2024 yılında tamamlanan yapım, Anadolu’nun bir bağ köyünde geçen hikayesiyle dikkat çekiyor.
Film hakkında
“Bağ Bozumu”, Ege Bölgesi’ndeki bir bağ evinde dört kuşak bir ailenin bağ bozumu sürecini anlatıyor. Filmin başrollerinde usta oyuncular Ayşen Gruda’nın ardından genç yetenekler yer alıyor. Yönetmen Mesut Gengeç, filmle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu film, toprağa bağlı bir kültürün nesilden nesile aktarımını anlatıyor. Ödül almak, emeğe saygı duyulduğunu gösteriyor” dedi.
Festival ve ödül
Uluslararası Avrasya Film Festivali, bu yıl 15-20 Kasım tarihleri arasında Soçi’de gerçekleştirildi. Festivalde yarışan 23 film arasında yer alan “Bağ Bozumu”, özellikle görsel anlatımı ve doğal mekan kullanımıyla övgü topladı. Ödül, filmin uluslararası platformda tanınmasına katkı sağlayacak.
Film, Türkiye’de 2025 yılının ilk aylarında vizyona girmeye hazırlanıyor. Yapımcı firma, festival başarısının ardından filmin yurt dışı satışları için görüşmelere başladıklarını duyurdu.
Türk sineması festivallerde aldığı ödüllerle adından söz ettirmeye devam ediyor. “Bağ Bozumu”nun bu başarısı, bağımsız yapımların uluslararası alandaki temsil gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. Anadolu hikayelerinin evrensel dille buluşması, kültürel çeşitliliğin önemini hatırlatıyor.