Hatay'da ayrılmak isteyen eşini çocuklarının gözü önünde darbettiği iddia edilen H.Y., mağdur kadının cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntüler sayesinde polis tarafından gözaltına alındı. Görüntülerde korkunç anlar yer alırken, kadının “Bu görüntüleri polise göstermez miyim ben” sözleri dikkat çekti. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay anı kamerada
Hatay'ın merkez ilçesinde yaşanan olayda, bir süredir ayrılma kararı alan çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.Y., eşine fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Mağdur kadın, cep telefonuyla o anları kayda alırken, kocasının kendisine yönelik saldırısını saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde, H.Y.'nin eşine vurduğu, küfür ettiği ve çocukların ağlama sesleri duyuluyor. Kadın, kayıt sırasında “Bu görüntüleri polise göstermez miyim ben” diyerek kocasına tepki gösterdi.
Polis harekete geçti
Mağdur kadının şikayeti ve elindeki görüntüleri polise teslim etmesi üzerine harekete geçen ekipler, H.Y.'yi kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kadına şiddetle mücadele
Bu tür olaylar, kadına yönelik şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Mağdur kadının cesurca kaydettiği görüntüler, şiddetin belgelenmesi ve faillerin cezalandırılması açısından kritik öneme sahip. Yetkililer, kadınların şiddete maruz kaldıklarında mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları ve KADES uygulamasını kullanmaları çağrısında bulunuyor. Ayrıca, şiddet mağdurlarının delil toplamak için güvenli bir şekilde kayıt yapmaları, hukuki süreçte önemli rol oynuyor.
Hatay'da yaşanan bu olay, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Toplumun her kesiminin bu konuda duyarlı olması, şiddetin önlenmesi ve faillerin cezalandırılması için elzem.