TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem SON DAKİKA

Aydın'da firari hükümlü polisle çatıştı: S.O.K. yakalandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Aydın'da firari hükümlü polisle çatıştı: S.O.K. yakalandı

Aydın'da hakkında 13 yıl 8 ay 21 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü S.O.K., polis ekipleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olay, Aydın'ın Efeler ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir firari olan S.O.K.'un saklandığı adrese operasyon düzenledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı timlerin de katıldığı operasyonda, hükümlü polise ateş açtı. Çatışma sonucunda hükümlü yaralanırken, olayda polis ekiplerinin herhangi bir yara almadığı bildirildi.

Operasyonun detayları

Polis ekipleri, S.O.K.'un saklandığı adresi belirledikten sonra operasyon için düğmeye bastı. Çevrede güvenlik önlemleri alındıktan sonra, Özel Harekat timleri binaya girdi. S.O.K., polisin 'teslim ol' çağrısına uymayarak ateş açtı. Çıkan çatışmada hükümlü, bacaklarından vurularak etkisiz hale getirildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan S.O.K., ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen hükümlü, tedavisinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Firari hakkında bilgiler

S.O.K.'un, uyuşturucu ticareti ve hırsızlık suçlarından 13 yıl 8 ay 21 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve yaklaşık 2 yıldır firar olduğu belirtildi. Polis kayıtlarına göre, hükümlünün daha önce de birçok suça karıştığı ve defalarca arandığı ancak kaçmayı başardığı ifade edildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü, operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve hükümlünün adli işlemlerinin tamamlanacağını duyurdu.

Toplumsal etkileri ve bağlam

Bu olay, Türkiye'de firari hükümlülerin takibine yönelik yürütülen çalışmaların etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Aydın gibi turistik bir bölgede yaşanan bu tür olaylar, kamu güvenliği açısından endişe yaratabilir. Ancak polisin hızlı ve koordineli müdahalesi, olası bir can kaybını önledi. Türkiye genelinde firari hükümlü sayısının azaltılması için İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler kapsamında, özellikle yüksek ceza alan kişilere yönelik operasyonlar artırılmış durumda. Bu operasyon, kolluk kuvvetlerinin kararlılığını göstermesi açısından önem taşıyor. Toplumda suç ve ceza dengesinin sağlanması adına, benzer operasyonların devam etmesi bekleniyor.

Etiketler:
Aydınfiraripolis çatışmaS.O.K.Özel Harekathapis cezasıoperasyon

İlgili Haberler

CHP'de arbede: Özgür Özel destekçileriyle Kılıçdaroğlu taraftarları karşı karşıya geldi
Gündem

CHP'de arbede: Özgür Özel destekçileriyle Kılıçdaroğlu taraftarları karşı karşıya geldi

29 dk önce

Emekli maaşında yeni dönem: 18. madde kabul edildi
Gündem

Emekli maaşında yeni dönem: 18. madde kabul edildi

44 dk önce

KKTC'de facia: 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü, 1 işçi hayatını kaybetti
Gündem

KKTC'de facia: 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü, 1 işçi hayatını kaybetti

54 dk önce

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseldi: Torba kanun Meclis'ten geçti
Gündem

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseldi: Torba kanun Meclis'ten geçti

1 sa önce