Aydın'ın Efeler ilçesinde esnaflar ile yoldan geçen vatandaşlar arasında çıkan kavgada 1 polis memuru dahil 5 kişi yaralandı. Olay, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir esnaf ile yoldan geçen bir grup arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kavga sırasında polis memuru N.K. ile 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kavga anında neler yaşandı?
Görgü tanıklarının ifadesine göre, kavga önce sözlü atışma şeklinde başladı. Bir süre sonra taraflar birbirine girdi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırmakta güçlük çekti. Müdahale sırasında bir polis memuru, kavgaya karışan kişilerden birinin darbesiyle yaralandı. Yaralanan polis memuru N.K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayın ardından polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Şu ana kadar 3 kişi gözaltına alındı.
Benzer olaylar ve toplumsal etki
Aydın'da son aylarda esnaf arasındaki gerilimlerin zaman zaman kavgaya dönüştüğü gözlemleniyor. Uzmanlar, özellikle kalabalık caddelerde yaşanan bu tür olayların önüne geçmek için güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtiyor. Bu olay, kentteki huzur ortamını tehdit eden bir durum olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, vatandaşları bu tür olaylara karşı duyarlı olmaya ve herhangi bir şiddet olayında emniyet güçlerine yardımcı olmaya çağırıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.