TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Aydın Söke'de dünür kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Aydın Söke'de dünür kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Aydın'ın Söke ilçesinde dünür iki aile arasında kız alıp verme meselesi ve aile içi geçimsizlik nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olay, Söke ilçesine bağlı Yenicamii Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında dünürlük ilişkisi bulunan iki aile arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlık, kız alıp verme konusundaki tartışmayla alevlendi. Taraflar arasında başlayan sözlü münakaşa kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada hayatını kaybeden ve yaralananlar

Kavgada A.K. isimli şahıs vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayda ayrıca iki kişi daha yaralandı. Yaralıların hastanede tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavgaya karışan kişilerin kimliklerini tespit ederek yakalama çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Görgü tanıkları, kavganın büyümesi üzerine çevredekilerin polisi aradığını belirtti. Mahalle sakinleri, daha önce de aileler arasında benzer gerginliklerin yaşandığını ifade etti.

Aile içi kavgaların toplumsal boyutu

Bu tür aile içi anlaşmazlıkların silahlı kavgaya dönüşmesi, toplumda artan şiddet eğilimini bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle evlilik ve nişan gibi törenlerin getirdiği mali yükler, statü çatışmaları ve aileler arasındaki iletişimsizlik, kırsal kesimde sıkça bu tür olaylara zemin hazırlıyor. Uzmanlar, aile içi sorunların çözümünde arabuluculuk mekanizmalarının etkin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Aydın'da yaşanan bu üzücü olay, sadece iki aileyi değil, aynı zamanda bölgedeki sosyal dokuyu da etkiliyor. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşların şiddete başvurmadan sorunlarını hukuki yollarla çözmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtiyor. Olayla ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor.

Etiketler:
AydınSökedünür kavgasıölümyaralıkız alıp vermeaile içi geçimsizlik

İlgili Haberler

İstanbul'daki iri çekirgeler endişe yarattı: Uzmanlar istila olmadığını söylüyor
Gündem

İstanbul'daki iri çekirgeler endişe yarattı: Uzmanlar istila olmadığını söylüyor

26 dk önce

Eğitim Muhasebesi: Geleceğin Faturası Sınavlara Değil, Sorgulamaya Kesilir
Gündem

Eğitim Muhasebesi: Geleceğin Faturası Sınavlara Değil, Sorgulamaya Kesilir

55 dk önce

Uşak'ta silahlı kavgada 13 kişi yaralandı, 1'i ağır
Gündem

Uşak'ta silahlı kavgada 13 kişi yaralandı, 1'i ağır

1 sa önce

TBMM'de emekli maaşı düzenlemesi: 13 madde kabul edildi
Gündem

TBMM'de emekli maaşı düzenlemesi: 13 madde kabul edildi

1 sa önce