Yandaş medyada yer alan ve komedyen Deniz Göktaş'ın babası Kemal Göktaş'ın 1980 yılındaki Çorum Katliamı sırasında bir polis memurunun ölümüyle ilişkilendirildiği iddiaları, dava avukatı Sadık Eral tarafından yalanlandı. Eral, yaptığı yazılı açıklamada, 'Olayın sadece iki sanığı var, Kemal Göktaş bu sanıklar arasında değil' ifadesini kullandı.
İddiaların kaynağı ne?
Bazı medya organları, Kemal Göktaş'ın 1980'de Çorum'da meydana gelen olaylarda polis memuru Muzaffer Yeşilyurt'un ölümüne karıştığını ve bir THKO üyesi olduğunu öne sürmüştü. Ancak avukat Sadık Eral, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Kemal Göktaş'ın adı geçen olayla hiçbir ilgisi yoktur. Dosyada adı geçen iki sanık bulunmaktadır ve bunların dışında kimse yoktur' dedi.
Avukat Eral'dan açıklama
Eral, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Medyada çıkan haberler tamamen asılsızdır. Müvekkilim Kemal Göktaş'ın bu olayla bağlantısı olduğu iddiası hukuki dayanaktan yoksundur. Olayın üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, bu tür spekülatif haberlerle kamuoyu yanıltılmaktadır. Yasal süreci başlatacağız.'
Çorum Katliamı
1980 yılında Çorum'da yaşanan olaylar, ülkenin yakın tarihindeki karanlık sayfalardan biri olarak biliniyor. 12 Eylül darbesi öncesinde meydana gelen olaylarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Polis memuru Muzaffer Yeşilyurt'un ölümü de bu olaylar sırasında gerçekleşmişti. Olaya ilişkin yargılama sürecinde farklı isimler gündeme gelmiş, ancak bazı sanıklar beraat etmişti.
Deniz Göktaş, babasıyla ilgili bu iddialara henüz doğrudan bir yanıt vermezken, avukatı üzerinden yapılan açıklamayla sürecin hukuki boyutunun takipçisi olacağı mesajını verdi. Kamuoyunun dikkatle izlediği bu gelişme, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.