İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Atletico Madrid'in, Fransa Ligue 1'de forma giyen İngiliz futbolcu Mason Greenwood için Marsilya'ya teklif götürdüğü ileri sürüldü. Fransız basınının haberine göre, Madrid temsilcisi 24 yaşındaki kanat oyuncusunu kadrosuna katmak için harekete geçti. Greenwood'un bu sezon Marsilya'daki performansı birçok kulübün dikkatini çekmişti.
Atletico'nun hamlesi ve transfer detayları
Fransız spor gazetesi L'Equipe'in haberine göre, Atletico Madrid yönetimi Greenwood'un transferi için Marsilya ile temasa geçti. Haberde, İspanyol kulübünün oyuncuyu kiralamak yerine kalıcı transfer için teklif sunduğu belirtiliyor. Marsilya'nın Greenwood için 40 milyon euro civarında bir bonservis bedeli talep ettiği, Atletico'nun bu rakamı karşılamaya çalıştığı ifade ediliyor. Greenwood, bu sezon Marsilya formasıyla 25 maçta 12 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.
Fenerbahçe bağlantısı ve oyuncunun geleceği
Greenwood, geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe ile de anılmıştı. Sarı-lacivertli kulübün scouts'unun oyuncuyu takip ettiği ancak resmi bir teklif yapılmadığı belirtilmişti. Greenwood'un menajeri, oyuncunun Avrupa'nın önemli liglerinden birinde oynamak istediğini, İspanya La Liga'nın cazip bir seçenek olduğunu dile getirdi. Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, hızlı ve golcü bir kanat oyuncusu arayışında olduğu biliniyor. Greenwood'un çok yönlülüğü, Simeone'nin taktiğine uyum sağlaması açısından önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor. Transfer döneminin son haftalarına girilirken, bu gelişme futbol dünyasında heyecan yarattı. Greenwood'un Atletico'ya katılması halinde, takımın hücum gücüne önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor. Öte yandan, Marsilya'nın oyuncuyu sezon ortasında kaybetmek istememesi nedeniyle pazarlıkların zorlu geçmesi bekleniyor.