İstanbul’un Güngören ilçesinde 14 Mayıs’ta bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın davasının ilk duruşması bugün İstanbul Adliyesi'nde görülecek. Acılı anne Gülhan Ünlü, geçtiğimiz haftalarda ahaber.com.tr’ye yaptığı açıklamada adalet çağrısında bulunmuş, oğlunun katillerinin en ağır cezayı almasını istemişti. Duruşma öncesi tarafların avukatları ve aile fertleri adliye önünde toplanırken, kamuoyunun yakından takip ettiği davanın seyri merak konusu.
Olayın geçmişi ve iddianame
Atlas Çağlayan, Güngören’de bir parkta arkadaşlarıyla oturduğu sırada, aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede şüpheliler için “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. İddianamede olay anını anlatan kamera kayıtları ve tanık ifadelerinin yer aldığı belirtiliyor. Duruşma, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da başlayacak.
Annenin adalet çağrısı
Gülhan Ünlü, oğlunun ölümünün ardından yaptığı açıklamalarda, “Oğlumun katillerinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Türkiye’de adalet var mı yok mu göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Anne Ünlü’nün bu çağrısı sosyal medyada da geniş yankı bulmuş, binlerce kişi adalet etiketiyle paylaşım yapmıştı. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapması beklenen aile, “Davayı sonuna kadar takip edeceğiz” mesajı verdi.
Hukuki süreç ve beklentiler
Davada şüphelilerin ifadeleri alınacak, tanıklar dinlenecek ve kamera kayıtları izlenecek. Hukukçular, delillerin güçlü olması nedeniyle mahkemenin tutukluluk halinin devamına karar verebileceğini belirtiyor. Atlas Çağlayan’ın yaşı ve olayın vahşeti kamuoyunda infiale yol açarken, adaletin tecellisi için tüm gözler mahkemede.
Gençler arasında şiddet olaylarının arttığı bir dönemde, bu dava hem toplumsal bir yara hem de caydırıcılık açısından önem taşıyor. Umulur ki, mahkemeden çıkacak karar hem aileyi teselli edecek hem de benzer olayların önüne geçilmesi için bir adım olacak.