TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Atatürk'ün Cumhuriyeti Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Atatürk'ün Cumhuriyeti Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bülent Kuşoğlu, partisinin Sözcü Özkan Yalım ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuşoğlu, mevcut siyasi sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine inşa edildiğini ve bu durumun Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini ifade etti. Açıklamalarında, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kuşoğlu, sistemin değişmesi gerektiğini savundu.

Kuşoğlu'ndan Sert Eleştiriler

Bülent Kuşoğlu, Türkiye'nin son yıllarda otoriterleşme eğiliminde olduğunu belirterek, "Mevcut sistem tamamen bir kişi üzerine kurgulanmıştır. Bu durum, demokrasimizi tehdit etmekte ve cumhuriyetimizin temel değerlerini aşındırmaktadır. Erdoğan sonrası dönemde Türkiye'yi büyük bir kaos bekliyor" dedi. Kuşoğlu, ayrıca muhalefetin bu sürece karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

Atatürk'ün Mirası Tehlike Altında

Konuşmasının devamında Kuşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin bugünkü yönetim anlayışıyla hedef alındığını söyledi. "Atatürk'ün bize bıraktığı en büyük miras olan cumhuriyet, bugün sistematik bir saldırı altındadır. Yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü ve kuvvetler ayrılığı gibi temel ilkeler ayaklar altına alınmaktadır" ifadelerini kullandı. Kuşoğlu, CHP olarak bu gidişe dur diyeceklerini ve halkı bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Siyasi Sistem Tartışmaları

Kuşoğlu'nun açıklamaları, Türkiye'de uzun süredir devam eden siyasi sistem tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. 2017 referandumuyla kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, muhalefet tarafından sık sık eleştirilmekte. CHP, sistemin değiştirilmesi ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savunuyor. Kuşoğlu, bu taleplerini yineledi ve "Türkiye'yi kaostan kurtarmanın yolu, demokratik bir anayasa ve güçler ayrılığına dayalı bir sistemden geçiyor" dedi.

Uzmanlar, Kuşoğlu'nun uyarılarının dikkate alınması gerektiğini, mevcut siyasi gerginliklerin toplumsal barışı tehdit edebileceğini belirtiyor. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde önemli bir dönemeçten geçtiğini vurgulayan analistler, siyasi partilere ve sivil topluma büyük sorumluluk düştüğünü ifade ediyor.

Etiketler:
Bülent KuşoğluCHPcumhuriyetAtatürksiyasi sistem

İlgili Haberler

Sanal Kumar ve Fal Reklamlarına Sıkı Denetim: Yeni Dönem Başlıyor
Siyaset

Sanal Kumar ve Fal Reklamlarına Sıkı Denetim: Yeni Dönem Başlıyor

13 dk önce

CHP'li Sarı'dan Etimesgut Operasyonuna Tepki: Tutuklu Yargılama Cezalandırma Aracı Olmasın
Siyaset

CHP'li Sarı'dan Etimesgut Operasyonuna Tepki: Tutuklu Yargılama Cezalandırma Aracı Olmasın

18 dk önce

Artvin Belediye Başkanı Erdem ve 5 Başkan CHP'den İstifa Etti
Siyaset

Artvin Belediye Başkanı Erdem ve 5 Başkan CHP'den İstifa Etti

28 dk önce

Önder Sav 70 Yıllık CHP Üyeliğini Sonlandırdı, YENİ Parti’ye Katılıyor
Siyaset

Önder Sav 70 Yıllık CHP Üyeliğini Sonlandırdı, YENİ Parti’ye Katılıyor

38 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe