TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Magazin

Artvin'de korkutan ceset ihbarı! Dalgıçlar baraj gölüne daldı, gerçek çok farklı çıktı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Artvin'de korkutan ceset ihbarı! Dalgıçlar baraj gölüne daldı, gerçek çok farklı çıktı

Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan Muratlı Barajı Gölü, dün akşam saatlerinde hareketli anlara sahne oldu. Su yüzeyinde insan ayağına benzer bir silüet gören vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olası bir boğulma vakası veya cinayet şüphesiyle bölgeye AFAD ve Hopa Deniz Polisi ekipleri sevk edildi. Ekipler, kısa sürede olay yerine ulaşarak baraj sularına dalış yaptı. Yapılan detaylı arama sonucunda ortaya çıkan gerçek, herkesi şaşkına çevirdi.

Ceset değil, maket ayak çıktı

Dalgıçların su altında yaptığı incelemede, insan ayağı sanılan şeyin aslında bir manken parçası olduğu belirlendi. Su yüzeyinde yüzen silüetin, bir mağazanın teşhir için kullandığı maket ayağın kopmuş parçası olduğu anlaşıldı. Olay, bölge sakinleri arasında rahat bir nefes aldırdı. AFAD ekipleri, ihbarın ciddiyetle değerlendirildiğini ve her ihtimale karşı profesyonelce müdahale edildiğini belirtti. Hopa Deniz Polisi ise vatandaşların bu tür durumlarda vakit kaybetmeden yetkililere haber vermesi gerektiğini vurguladı.

  • İhbar saati: 19.30 sıraları
  • Olay yeri: Muratlı Barajı Gölü
  • Ekipler: AFAD, Hopa Deniz Polisi
  • Sonuç: Manken ayağı parçası

Benzer vakalar daha önce de yaşandı

Ülkemizde zaman zaman su yüzeyinde cansız manken parçaları ya da hayvan leşleri, ceset sanılarak ihbar ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da bir gölette yüzen şişme bebek, boğulma vakası zannedilmiş ve ekipler seferber olmuştu. Uzmanlar, vatandaşların herhangi bir şüpheli durumda mutlaka 112'yi araması gerektiğini ancak panik yapmamaları gerektiğini ifade ediyor. Artvin'deki bu olay, ekiplerin hızlı ve profesyonel müdahalesi sayesinde kısa sürede açıklığa kavuştu.

Olayla ilgili olarak yetkililer, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların sakin olmalarını ve doğru bilgiyi almak için resmi kaynakları takip etmelerini öneriyor. Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ihbarın titizlikle ele alındığı ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

Etiketler:
Artvinceset ihbarıAFADdeniz polisiMuratlı Barajımanken ayağı

İlgili Haberler

Adrenalin Dolu Görüntü: Selin Türkmen tatilinde Bodrum'da
Magazin

Adrenalin Dolu Görüntü: Selin Türkmen tatilinde Bodrum'da

6 dk önce

CHP'de Izmir depremi: Il binasinda gece yarisi arbede, kufurler havada uctu
Magazin

CHP'de Izmir depremi: Il binasinda gece yarisi arbede, kufurler havada uctu

15 dk önce

Gustavo Fring’in Yıldızı Giancarlo Esposito Suudi Arabistan’da Müslüman Oldu
Magazin

Gustavo Fring’in Yıldızı Giancarlo Esposito Suudi Arabistan’da Müslüman Oldu

49 dk önce

Bad Bunny, 1 Milyar Dolarla Latin Müzik Tarihinde Çığır Açtı
Magazin

Bad Bunny, 1 Milyar Dolarla Latin Müzik Tarihinde Çığır Açtı

1 sa önce